Sprint-DM (2013-05-07)
Kategori: Tävling
Karta/område: Husby Kista
Arrangör: Sundbyvergs IK
Distans: Sprint H40
Sträcka: 2,8km
Sträcka: 4.35 km
Tid: 22:42
Sprint-DM i Husby. Kontrasten till Tiomilanatt kan knappast vara större. En helt annan sport och någon vass sprintlöpare är jag definitivt inte. I mål kändes det som att jag gått på samtliga fällor som banläggaren gillrat. Men efteråt är jag inte så säker på hur lätt det var att hitta bättre vägval på alla ställen. Winsplits räknar ut en bomtid på 2:21 vilket naturligtvis är alldeles för dåligt på en sprint med en löptid på knappa 23 minuter. Men de lätta skorna utan vristskydd var i alla fall en fröjd!
Kanske hade jag fel taktik. Ibland är det viktigare att bara ta ett vägval och inte tveka. Bättre att springa än att tänka. I dag hade det nog lönat sig med mera eftertanke.
Förresten väldigt knepigt att passa in GPS-spåret.
1. Inte så illa
2. Sämsta (längsta) av tre möjligheter. Men glad att jag upptäckte staketet.
3. Egentligen rätt bra, men när jag springer in på gården finns ingen sten där. Jag springer hela vägen fram till höjdkurvan och har aldrig i mitt liv varit så nära en kontroll utan att se den. Helt fantastiskt! Enda rimliga förklaringen jag hittar där och då är att jag på något sätt sprungit in på fel gård. Jag springer ner en bit. Stannar läser, klurar. Till sist frågar kontrollvakten om jag inte skulle ha 53:an eftersom jag inte stämplade när jag stod vid den. Riktigt tråkigt att göra bort sig så redan på tredje kontrollen. Loppet sabbat! Vet inte om det hade hjälpt om jag granskat kontrolldefinitionen som tydligt säger att det skall vara en halvmetersbrant. Jag var så säker på att jag skulle ha en sten. Efter loppet kan jag konstatera att det faktiskt inte är en svart cirkel utan ett streck, knappt längre än brett, med ett enda brantkamsstreck utifrån! Visste inte att man kunde ha färre än två kamstreck på en brant? Alltihopa dessutom faktiskt mindre än en stensymbol. Under loppet var jag bara besviken på mig själv, men nu undrar jag både hur kartritaren och banläggaren tänkte? Bomtid 1.11 enligt Winsplits.
4. Ok
5. Äsch såg inte trappan ner efter bron. Blev riktigt lång löpväg. Även utgång ”bakåt” hade varit bättre.
6. Ok
7. Har ännu inte hittat inte bättre väg.
8. Äsch, missade att vika vänster. Tvekan och stor omväg. 36 sekunder säger Winsplits. 4000-delen överlistade mig till slut..
9. Hoppsan, höll på att springa åt fel håll. Annars ok. Ungefär lika snabbt gissar jag att springa över bron och ta trappan ner till vänster.
10. Näst bästa. Bättre tror jag att runda huskomplexet på vänstersidan.
11. Skulle vänt tillbaka samma väg, men sprang åtminstone inte in i någon återvändsgränd. 34 sekunder enligt Winsplits.
12. Ha lite skog!
13. Ok
14. Ok
15. Ok
16. Ok
17. Ok
Visa kommentarer (0)
 
Sprint-DM (2013-05-07) Sprint-DM (2013-05-07)