Ravinens långdistans karta 1 (2013-04-28)
Kategori: Tävling
Karta/område: Nyckelviken - Nacka
Arrangör: Ravinen
Distans: H40 Lång
Sträcka: 7,7 km
Sträcka: 6.79 km
Tid: 51:37
Har sagt det förut: Djävulsk sport det här! Först skall man se till att hitta till start och passa sin starttid. Rätt prylar skall vara med: Kompass, tömd pinne, definitionshållare, igångsatt GPS-klocka och knutna skor. Sedan skall man klara att orientera samtidigt som man skall springa så mycket man orkar. Om de sedan slänger in ett kartbyte blir det uppenbarligen en sak för mycket för lilla mig. Klarade inte av det, med missad kontroll och en fet stämpel ”EJ GODKÄND” i resultatlistan. Blä! Nyttigt tillskott till erfarenhetsbanken.
Tävlingar skall ju vara olika. Det här var en riktig löparfest, vilket inte riktigt är min paradgren. Hindrade dessutom inte att det blev en del orienteringsmässiga misstag. Men bortsett från den saknade kontrollen inget som jag inte kan len leva med.
1. Hygglig start. Lite tvekan i uppförsbacken. Sedan svor jag lite när jag klättrade upp på punkthöjden när kontrollen satt nedanför näsan.
2. Bra koll.
3. Tänkte att det är en lång bana med mycket höjdskillnader. Bäst att spara höjdkurvor. Kunde dock med fördel haft en lite offensivare utgångsriktning. Berget på mitten passerade jag väl inte precis på bästa sätt. Följde någon oredovisad stig. Kunde sparat några meter med kompass i stället. Efter andra vägövergången riktigt dålig. Vet inte hur jag kunde få för mig att jag sprang upp mot rätt höjd. Kostade dryga två minuter innan jag hittade rätt. Kanske två-och-en-halv.
4. Inga problem.
5. Ägnade lite tid åt vägval och kom fram till att gå höger, genom husen och höger om det förbjudna området för att undvika monsterbranterna och få den stora stigen som motorväg rakt på kontrollen. Hade kanske varit bättre att gå ytterligare höger och springa asfaltsvägen en bit. Genomförandet godkänt. Träffade Gunnar i ringen, han var på väg ut när jag gick in.
6. Hade varit snabbare att gå nära strecket, norr om detsamma. Förmodligen Gunnars fel att jag inte tänkte klart. Godkänt trots tvekan.
7. Inga problem.
8. Stannade och drack vatten efter stämpling. Inga problem.
9. Märklig utgång! Oförklarlig! Sedan bra, fast lite tveksam uppför mot kontrollen. Kan ha berott på ren trötthet.
10. Tänkte springa ner som jag sprang upp, men missade min väg och fick runda parkeringsplatsen. Därefter inte så mycket att bråka om. 200 meter innan ringen blev jag dock hejdad av en dam i nöd som ropade på mig och sprang ikapp för att fråga var vi var. Kostade några sekunder och rubbade mina cirklar. Blev genast orolig och avslutningen hade nog gått fortare utan koncentrationstappet.
11. Upp för höjdkurvorna, inte snabbt. Men efter all löpning toppad med klättring tog syret slut i skallen. Jag fick för mig att det var nu kartbytet skulle ske. Förmodligen en ren önsketanke. (Fortsättning följer karta 2…)

Visa kommentarer (0)
 
Ravinens långdistans karta 1 (2013-04-28) Ravinens långdistans karta 1 (2013-04-28)