Lidingö Medel (2013-04-14)
Kategori: Tävling
Karta/område: Lidingö Sticklinge
Arrangör: Lidingö
Distans: H40 Medel
Sträcka: 3,8km
Sträcka: 4.23 km
Tid: 32:36
Ännu mindre skog än förra veckan! Å det funkade! Fast om man skall vara kritiskt var kanske banan inte särskilt variationsrik. Ungefär lika långa sträckor hela vägen. Min egen insats kändes som att jag kom lite snett mest hela tiden. Riktningen kan definitivt bli bättre. Men jag klarade att kompensera tack vare hyfsad kartkontakt. Därmed inga avgörande missar och kompensationerna skedde mest ”i farten”. Jobbigt, för då blev det ingen kart-stops-vila. Om jag orienterar så här är det inte i första hand orienteringsförmågan utan orken som begränsar möjligheten att klättra uppåt i resultatlistorna.
1. Darrig start. Inge riktig koll på riktningen.
2. Bättre!
3. Rätt bra! Ser inte farligt ut på kartan, men det var jobbigt uppför.
4. Funderade på om man verkligen kunde springa förbi starten. Bestämde mig för att i stället ta stigen via startpunkten. Men jag missade den, så det blev vägen ändå. Vek av för tidigt. Hade varit bättre att fortsätta på vägen. Dålig riktning upp i skogen. Tog ett tag att inse att jag var på väg uppför fel kulle. Men räddningen bra.
5. Märkligt dålig riktning. Men kompensationen bra.
6. Trött nu. Kändes som att jag dragit i mig en dubbelportion pasta precis innan start. Oreinteringen dock felfri.
7. Äsch, trodde att jag skulle ha en sten. Såg kontrollen på långt håll men dömde bort den som någon annans. Försökte ställa in riktningen efter hörnet på fältet. Men i verkligheten var det långt ifrån distinkt. Därav den lilla kroken.
8. Helt ok!
9. Planen var linjen, men det blev inte så dumt att ansluta till stigen.
10. Återigen en mindre bra riktning. Förklaringen till detta vill jag påstå är att jag under hela sträckan kämpade med kontrollpunkten. Måste nog dessvärre hävda att det är den sämsta kontrollpunkt jag varit med om. Om man sitter hemma i soffan kan man räkna till tvåsiffrigt antal branter i ringen! Kontrollpunkten var den minsta av dessa och just nu kan jag inte påminna mig att jag sett ett mindre brantstreck någon gång. En kontrolldefinition som specar att det är den sydvästra branten man skall ha gör inte saken bättre. Mer förvirrande än hjälpsamt. Tänkte på brorsan och andra som inte har hundraprocentig syn.
11. Här gick det inte s fort. Jobbigt uppför med lite snöpuls.
12. Ok!
13. Drev lite snett och fick stanna still när jag kom upp på höjden för att fatta att jag skulle vänster.
14. Lite tveksamt, kanske på grund av trötthet.
15. Inte rakt här heller. Ytterligare en minibrant, men det gick bra.
16. Bra!
17. Man borde nog gått österut för att så snabbt som möjligt komma till asfalten. Jag läste intensivt för att inte komma fel.

Visa kommentarer (0)
 
Lidingö Medel (2013-04-14) Lidingö Medel (2013-04-14)