Roslagsmästerskap natt-OL (2013-03-28)
Kategori: Tävling
Karta/område: Vallentuna
Arrangör: Vallentuna-Össeby
Distans: Natt, masstart H35
Sträcka: 6,2km
Sträcka: 7.73 km
Tid: 68:47
Det här var inte bra! Höll inte i orienteringen och framförallt tog jag mig inte i kragen när jag märkte att jag inte hade hundra koll. Att man aldrig lär sig!
För övrigt förvånansvärt få deltagare denna skärtorsdagskväll. Borde det inte finnas ett ofantligt orienteringssug så här års?
1. Startsignalen gick. Som vanligt svårt att hitta såväl startpunkt som första kontrollen på kartan. Kändes som att jag hamnade sist i fältet. Framme vid stigen kändes det som att fältet sprack upp i lite olika microvägval. Jag valde att springa några extra meter på den lättlöpta stigen. Trasslig terräng.
2. Det gröna riktigt trassligt. Hamnade bakom brorsan. Riktningen inte riktigt bra, fick korrigera mot kontrollen.
3. Rätt bra, men stannade upp halvvägs och kollade kontrollsiffran på en reflex som uppenbarligen inte kunde höra till min bana. Tvångstanke.
4. Här gällde det att prioritera löpbarhet mod sträcka. Hittade något gammalt skoterspår. När jag sedan tänkte gå på linjen ångrade jag mig efter bara några meters pulsande och vände tillbaka till stigen där folk forsade fram. Tror att jag, Fredrik och Tobbe var tätt ihop här. Hade någon tanke ett tag att gå höger om tomten och springa stigen en bit in i skogen söder om kontrollen. Men jag övergav det. Bra avslutning om ön lite tveksamt i ringen (ville inte springa förbi). Fast det var lite tungt i snön efter stigpassagen.
5. Bra! Hade kanske kunnat spara någon höjdkurva på slutet. Men det är lurigt på skrå och kanske inte så dumt att gå upp och stämma av.
6. Jobbig i snön, men godkänt.
7. Insåg risken att förväxla kontroll sju och tio. Rätt bra genomförande. Men stigen på skrå var en isig mardröm. Fick gå en bit.
8. Ok!
9. Tungt uppför med snöpuls.
10. Problemfritt!
11. Helt ok lopp så här långt, kanske till och med rätt bra. Men här började tröttheten trassla till det för orienteringen. Hade egentligen örnkoll på riktningen, men två parallella löpare gick höger om mig (utnyttjade stig). Lät mig påverkas. Usel avståndsbedömning. Ahde redan börjat leta efter kontrollen när jag kom till kraftledningen. Tydligt trötthetstecken. Skärpte till mig, lugnade ner och tog kontrollen.
12. Usch! Bra fram till storstigenenligt plan. Men sedan missade jag stigen söderut, den kanske inte var upptrampad? När jag sedan känner att jag är på väg för långt på storstigen får jag hjärnsläppet. I stället för att lugna ner och vända, drar jag ut i panik i det gröna. Resten av kontrollen en plåga. Vet inte riktigt var jag är någon gång, inte ens när jag korsar kraftledningen. Slutar med att jag får vända upp till kontrollen från vägen.
13. Trassligt med vindfällen och snö. Plötsligt har jag gått för långt och får göra en kringla för att hitta stenen. Inte bra.
14. Hyfsad koll , men fort gick det inte i den besvärliga terrängen.
15. Någorlunda, riktningsmissen berodde på att jag tolkade det som att jag gick över vägen i den ovanliga karformationen, på linjen eller kanske till och med något öster om densamma.
16. Efter att bara ha sett enstaka lampor ett tag är det plötsligt rena motorvägen framför mig. Massor av folk springer tvärs min riktning åt båda hållen! Kanske därför min riktning inte alls blir bra. Planen var att ta stigen efter kraftledningen till kontrollen. Men när jag kommer fram till stigen inser jag att det är långt till kröken, så utan större eftertanke fortsätter jag framåt. Skogen skakar av hundskall. Visar sig att hundarna är inlåsta i ett antal bilar. Massa människor runt omkring. Eftersom jag är folkskygg drar jag vidare ut till det öppna. Förvånas över att det gula på kartan är en plogad fotbollsplan med elljus. Det hade man inte kunna utläsa av kartan. Tveksam avslutning.
17. Bestämmer mig för att runda kärret. Hittar en sten på gränsen i storlek som saknar reflex. Fattar inte att jag är för kort. Står still. Inser att kontrollen befinner sig i ett stig-V och bestämmer mig för att gå ut till den ena. Feltänkt. Skulle bara ha fortsatt framåt förstås. I sämsta fall hade jag kommit till spetset på V:t och fått vända. 3 minuter la jag bort på kontrollen.
18. Ok
19. Ok
20. Ok

Visa kommentarer (0)
 
Roslagsmästerskap natt-OL (2013-03-28) Roslagsmästerskap natt-OL (2013-03-28)