Mila Final (2013-03-07)
Kategori: Tävling
Karta/område: Norra Djurgården
Arrangör: Skarpnäck
Distans: 6,1km Natt Jaktstart
Ingen GPS-klocka – urladdad - slarvigt. Under 8 minuter per kilometer kan låta hyfsat i mörker. Det var det inte på den här rätt trista löparbanan. Särskilt inte med jaktstart och spårsnö där det behövdes. Jag orkade helt enkelt inte röra mig fortare. Något kanske jag kan skylla på en strategisk miss en dryg timme innan start. Blev så förtvivlat hungrig när jag kom till Centralen och där ligger ju en Burger King. Tänkte att en Whopper nog inte vore så dumt att fylla energidepåerna med. Fanta kan ju inte vara fel. Den välmenande kassörskan påpekade att om jag ändå skulle ha denna komb blev det faktiskt billigare om jag tog menyn med frittar också…
1. Startade 4.18 efter täten tillsammans med ett gäng andra inklusive P-O. Följde strömmen som i sin tur sprang iväg som alla tidigare startande. I farten försökte jag förtvivlat hitta såväl startpunkt som första kontrollen. Tog drygt halva sträckan! Man undrar lite försynt om inte någon funderade på stigen lite vänster om linjen. Betydligt kortare, antagligen snabbare, fast kanske klokt ändå att inte inleda uppför massa höjdkurvor. Hur som helst tog jag rollen som svans i min startgrupp.
2. Blev omsprungen av snabbare löpare som startat efter. Höll ändå någon form av kontakt med mitt startgäng och därmed även P-O. Fast jag tappade lite för varje steg.
3. Tappade ytterligare på vägen. Men väl inne i skogen ökade jag något, åtminstone relativt sett och tog in lite. Kontakt vid stämplingen.
4. Fortsatte i högt tempo och sprang till och med om någon.
5. Usch vilken meningslös långsträcka! Alla andra verkade höja tempot på vägen. Jag sänkte. Folk susade förbi och de framför avlägsnade sig oroväckande snabbt.
6. Mer väg. Blä! Sedan gjorde jag ett felval när jag sprang via ettan. Skulle ha gått ovanför. Hamnade nere på sjön ett par steg innan jag insåg det och genast trasslade mig upp (bökigt). Detta eftersom sjöisen enligt PM var förbjuden. Kändes lite tungt när löparen efter uppenbarligen inte hade koll och nyttjade lättlöpta isen för att komma ikapp och förbi.
7. Började med att behålla höjd, men ospårad norrsluttning var ingen höjdare så jag hamnade ändå nere på stigen till slut efter några förlorade sekunder.
8. De runt omkring valde lite olika vägval. Jag gick upp öster branten och sedan ner mot stigen. Försökte öka tempot.
9. Tillbaka ut på stigen, bra koll på slutet med hjälp av spår. Mötte P-O och insåg lite förvånad att jag inte var riktigt så långt efter som jag trodde. Bara en dryg minut.
10. Satsade på linjen ospårat. Lite tvekande, men hyfsat.
11. Utgångsriktningen inte hundra, bra sista biten!
12. Plötsligt barmark i södersluttningen. Kändes märkligt. Upp på toppen, men tog sedan kontrollen lite från söder för att komma ner smärtfritt.
13. Orkade inte riktigt hålla fart. Tappade någon placering.
14. Man kan tycka att jag efter så mycket väglöpning borde ha koll på att det var dags för målgång. Det hade jag inte! Trött tog jag helt enkelt min vana trogen en kontroll i taget. Problemet var bara att jag inte hittade någon 14. Inte heller något streck ut från ringen. Efter loppet kunde jag konstatera att det faktiskt finns ett 5mm långt streck. Å andra sidan pekar det inte mot målet, så det hade knappast hjälpt mig. Märkligt dåligt ritat tycker jag! När jag väl fattat läget och börjat springa gjorde jag kvällens sämsta vägval. Fick för mig att det var bättre att springa genom banans sista träd än att runda det. Närkontakt av tredje graden! Skrapade näsa, ögonbryn och ögonlock. 2 minuter efter P-O i mål…

Visa kommentarer (0)
 
Mila Final (2013-03-07)