Mila Etapp 4 (2013-02-13)
Kategori: Tävling
Karta/område: Farsta
Arrangör: Farsta Orienteringsgymnasium
Distans: Natt, masstart
Sträcka: 6,6 km
Sträcka: 9.01 km
Tid: 70:49
Med tanke på hur lite och dålig kartkontakt jag har under Mila undrar jag om deltagande ger en positiv eller negativ effekt för min orienteringsförmåga? Nollgradigt, snöpuls, upptrampade stigar och jobbigt! Hur kan det vara så kul?
Tyckte att min insats var rätt bedrövlig, men enligt Winsplits stod sig min bomtid på 3.09 rätt bra i konkurrensen.
1. Uppför backen in i skogen. Där blev det kö på det smala upptrampade spåret. Äh va fan tänkte jag i otålighetens anda, lämnade kön och drog höger. Kul att orientera själv, men, taktiskt tävlingsmässigt naturligtvis helt uppåt väggarna! Visserligen hade ett par herrar uppenbart tagit samma väg 10 minuter tidigare, men inte tillräckligt många för att få till en hård upptrampad stig. Jag stämplade två minuter efter täten, strax före Tobbe!
2. Inga problem följde den upptrampade stigen med löpare före.
3. Uselt! Hakade på några före och följde upptrampad stig. Tyckte kanske att jag var värd det efter min singelräd till ettan. Ingen som helst kartkontakt och det straffade sig. Plötsligt var skogen full av folk som utan koll. Jag minst av alla. Hade felaktig känsla att jag var till vänster om kontrollen när jag tvärtom var till höger och lite kort. Tog ett bra tag innan jag hittade rätt och var övertygad om att jag var sist i fältet.
4. Valde att gå runt på stig i hopp om att den var upptrampad. Var nog rätt!
5. I stället för att vända tillbaka till det upptrampade började jag några steg på linjen (fanns enstaka spår). Plötslig såg jag vägen till vänster på kartan. Sagt och gjort. Jag vände vänster (alldeles för tvärt, nästan bakåt). Märkligt. Jag som brukar undvika vägar även när det uppenbart är bäst valde nu vägalternativet utan eftertanke. Kanske på grund av att snöpuls är jobbigt. Men någon höjdkurvsbedömning fanns inte med i beslutet. Började ana oråd när det gick rätt kraftigt nerför till vägen, men då var det försent. Blev en jobbig ospårad klättring upp mot kontrollen.
6. Inget problem, spårat.
7. Inget problem, spårat.
8. Lite lurigt, många spår. Hyfsad koll.
9. Ok
10. Dåligt! Lång väg som kostade tid. Följde huvudspåret och tänkte medvetet att jag skulle återanvända vägen från boet mot 8:an. Tydlig indikation på dålig kartläsning att välja värsta omvägen. Gick på någon förvriden inre bild av geometrin.
11. Kändes inte som att det fanns något rimligt alternativ att avvika från spåret.
12. Försökte utifrån bristande ork att hålla hög fart på vägen. Gick upp lite väl tidigt i skogen mot kontrollen. Hade varit några sekunder snabbare att ta fler steg på vägen.
13. Förvirrad utgång, höll på att springa fel i ringkanten. Jobbigt uppför. Sedan fattar jag inte vad som hände. Vet att jag dubbelkollade kompassen för att ta rätt stig, ändå blev det fel! När jag väl såg gatlyset var det lika bra att fullfölja på vägen.
14. Inte mycket ork kvar nu. Glest led, lampor en bit före, lampor en bit efter.
15. Bara att bita i.
16. Hua!
17. Nära nu!
18. Ingen ork till spurt…
Slagen av Kent, som kom trea i herrloppet trots strulande lampa…

Visa kommentarer (0)
 
Mila Etapp 4 (2013-02-13) Mila Etapp 4 (2013-02-13)