Skarpnäck Skid-OL (2013-02-09)
Kategori: Tävling
Karta/område: Ågesta
Arrangör: Skrapnäck
Distans: Skid-OL Öppen
Sträcka: 8,1 km
Sträcka: 11.47 km
Tid: 55:35
I torsdags kväll blev jag påmind om att det inte finns några universallösningar. BWLF funkar inte när termometern kryper upp mot nollan eller över! Bedrövligt dåligt glid då. Så i går kväll la jag på det enda alternativ jag hade, en blandning av Swix gul och lila. Funkade bra, inget problem med glidet. Tog Bilbos 180 cm korta skateskidor. Bra val! Lite enklare att hålla koll på prylarna där det var trångt. Att fastna med spetsen i skatetagen är annars riktigt jobbigt!
Skidorientering baserat på en golfbaneslinga är kanske inte optimalt, men 1. Självklart vägval. Spåren i skogen smala, inget utrymme för skate. Fick staka.
2. Stakning uppför, inte min starka sida. Långsamt och tröttande.
3. Bra koll hela vägen, men när jag skall stämpla kollar jag kodsiffran och då tittar jag på fel ring (5:an). Får panik när jag får för mig att jag åkt tokigt och är en sisådär 700 meter fel. Drar upp på spåret, men efter 50 meter inser jag att jag var ändå var rätt och kan vända tillbaka för att stämpla. När skall man sluta med dylika pajaskonster?
4. Vägval! Valde inte rätt. Hade nog varit bäst att hoppa två spår öster direkt och ta östra vägen till kontrollen. I stället fick jag lite trassligare övergångar halvvägs. Fast det kanske inte var så stor skillnad.
5. Självklart val att ta av skidorna och trippa längs vägen.
6. Ok!
7. Bedrövligt! Drog mot 9:an och fick vända.
8. Ren skidåkning. Mötte Egil och fick därför låtsas som att jag behärskade växel tre. Otvivelaktigt går den rätt fort, men trött blir jag med min bristande teknik.
9. Ok bortsett från att jag höll på att stämpla 7:an igen. Intressant att min GPS inte alls är överens med kartan om kontrollens postition. Själv tyckte jag också att det var längre än det borde vara. Antingen har jag stämplat fel kontroll, eller så satt den inte rätt. Förresten har det över huvud taget varit rätt knepigt att synka kurvan. Har använt många punkter.
10. Ok!
11. Ok, tog samma väg tillbaka.
12. Blev nog lite bekväm och höll inte uppe tempot.
13. Stakning nästan hela vägen. För smalt för skate mellan spåren.
14. Stakning uppför. Långsamt!
15. Hittade inte målet. Fick för mig att det skulle vara öster om starten. Dåligt och lite orutinerat att inte ha scoutat det innan start.
Visa kommentarer (0)
 
Skarpnäck Skid-OL (2013-02-09) Skarpnäck Skid-OL (2013-02-09)