Haninge Skid-OL Karta 1 (2013-01-27)
Kategori: Tävling
Karta/område: Rudan
Arrangör: Haninge
Distans: Skid-OL
Sträcka: 8,8km
Sträcka: 8.98 km
Tid: 53:25
Aldrig kul att vara udnerkänd. Men bortsett från det är Skidorintering larvigt skojigt! Hurra! Körde mina slitna klassiska skidor med rätt mycket fästvalla. Nog inte rätt. Så fort det går så vil man ju ta skateskär. Å andra sidan är det rätt smalt många sträckor och eftersom jag blir så larvigt trött av stakning så kanske det är bra med fäste. Svår avvägning.
1. Gjorde bort mig i starten och lade fel sida av kartan upp. Tog det lugnt och vände innan jag drog upp för backen. Räckte dock för att missa kartläsning och vägval. När jag sedan omotiverat tvekade rejält sista biten till kontrollen var den usla starten fullbordad. Tappade nog ca 2 minuter.
2. Inte mycket att bråka om.
3. Bestämde mig för att gå öster om sjön. Vådlig nerförsbacke ner till densamma.
4. Vägvalet ok, men långsamt gick det. Erik som startade 4 min redan ikapp och förbi.
5. Usel utgång (Eriks fel ?)
6. Bra vägval!
7. Helt ok!
8. Fel! Vill minnas att jag gjort precis samma tabbe något tidigare år. Enklast att fortsätta i färdriktningen. Men då fick man en kraftig uppförsbacke till kontrollen. Hade väl kanske inte gjort så mycket om var ensam i skogen, men en strid ström av löpare i motsatt åkriktning ville ploga ner. Tog rejält med tid att komma upp.
9. Valde med avsikt det heldragna spåret upp på kullen i stället för det kortare prickade. Visade sig vara fel (jämför med annan löpare).
10. Intressantast här att Totte kom upp på elljusspåret från väster. Måste ha chansat och kortat färdvägen i ospårad terräng (enligt kartan).
11. Valde att åka ner på ängen. Spången längs Nedre Rudan var svåråkt, men jag tycker ändå att vägvalet var hyfsat.
12. Inga problem
13. Garv! Nerförsbacke till kontrollen. Omöjligt att stanna, drog förbi i god fart och fick problem att vända. Jacob kom och garvade åt mig.
14. I hörnet valde jag att åka runt. Hade ju provat den prickade genvägen åt andra hållet. Den var inte bra. Låg ett träd över originalstigen. Tjänade tid på detta jämfört med Hanna. Två ungdomar före i stämplingen. Lite knepigt terräng så de tog god tid på sig. Fick vänta.
15. Inga problem!
16. Här var jag för hetsig. Med fara för eget liv vände jag på kartan redan i utförskörningen mot klubbstugan, vilket bäddade för diskvalifikationen :-(. Såg aldrig ringen för 16 på andra kartsidan och drog sålunda direkt till 17. Hade alltså inte koll på att jag just stämplat 15.
Visa kommentarer (0)
 
Haninge Skid-OL Karta 1 (2013-01-27) Haninge Skid-OL Karta 1 (2013-01-27)