Vinterserien (2013-01-13)
Kategori: Tävling
Karta/område: Enskede
Arrangör: Enskede
Distans: Fri start
Sträcka: 4,1km
Sträcka: 5.3 km
Tid: 36:33
Kul att hålla karta igen! Lite annan känsla i masstarts-Mila, så det känns som att det var ett bra tag sedan sist. Termometern i bilen sa -10 på vägen in så jag valde bana B för att inte dra in alltför mycket kalluft. Tänkte att det kunde bli väl jobbigt också med längre bana om det blev snöpuls. Visade sig dock att snön inte hindrade särskilt mycket även om löpbarheten var högre på de trampade stigarna. Svedmyraskogen är ju inte jättestor och rätt öppen, så svårt var det förstås inte. Ändå en hel del misstag, men loppet räckte till en pallplats i den stenhårda konkurrensen på B-banan :-)
1. Insåg efter en bit att kartan var 1:5000. Sprang ändå förbi och fick vända tillbaka.
2. Stiglöpning. Mot slutet blev det lurigt, tror inte att upptrampade stigar riktigt matchade kartans stigar. Helt rätt kände jag det, övergav stigarna och läste höjdkurvor i stället. Bra räddat, men jag skulle förstås ha gjort så hela vägen.
3. Oj, oj! Ut slarvig kompassriktning, sedan fick jag uppenbarligen hjärnsläpp och följde första bästa upptrampade stig helt fel! Insåg så småningom det och vek av i obanad snö. Men tydigen mest på inre kompass. När jag kom ut på stora stigen insåg jag först inte var jag var, men när jag väl gjorde det var avslutningen ok.
4. Valde höger kanske mest för att jag blev glad över att hitta det alternativet. Dålig kontrolltagning!
5. Äsch, valde fel sida av cisternerna. Tänkte att det skulle gå snabbare med en upptrampad stig hela vägen. Det var det inte.
6. Hyfsat, fast undrar om det inte hade varit bättre att strunta i att söka upptrampad och bara springa på linjen i stället.
7. Inga problem.
8. Bra!
9. För att slippa vänstervägvalets höjdkurvor upp till kontrollen valde jag vägen genom villaområdet. Valet var nog inte så dumt, men genomförandet av första halvan kunde ha varit bättre.
10. Kanske hade det varit snabbare till vänster.
11. Jobbigt uppför. Dålig kontrolltagning. Hade bara ”toppen” i huvudet och inte koll på att jag skulle ha sänkan åt sydväst.
12. Lurad av upptrampad stig som inte stämde med kartan. Blev en ful krok. Dåligt att inte läsa höjdkurvorna.
13. Bra! Klar sträckseger med 7 sekunder (förmodligen i affekt).
14. Ok!
15. Bra, men jobbigt! Såg Robban Haglund stämpla, vilket hjälpte siktet uppför.
16. Valde mellan höger eller vänster och hamnade vänster mest för att Robban gått höger. Men varför välja mellan detta? På linjen hade varit rätt! Hur som helst, väl framme står jag ovanför kontrollen länge och betraktar den stora branten till höger. Ovanifrån går det inte att se att det finns en brant tre steg längre fram. Kostade tid!
17. Bommade gropen :-(

Visa kommentarer (0)
 
Vinterserien (2013-01-13) Vinterserien (2013-01-13)