Novemebrtävlingarna Lång tillika KM Ultralång (2012-11-11)
Kategori: Tävling
Karta/område: Tumba
Arrangör: Tullinge
Distans: Lång H21
Sträcka: 10,0km
Sträcka: 11.8 km
Tid: 92:41
Två frågor inför den långa distansen. Skulle jag orka och skulle jag lyckas hålla fokus hela loppet? Svaret blev två ”hyfsat”.
1. Dålig i ringen! La bort 40 sekunder där för att jag försökte överläsa kartan och gjorde en feltolkning. Borde ha litat på min ursprungliga riktning.
2. Bedrövligt! Tyckte att jag hade hyfsad koll, men drog förbi kontrollen. Kostade två och en halv minut och KM-titeln (innan tröttheten ens fått fotfäste).
3. Bra!
4. Bra!
5. Tappade riktning mot slutet och fick korrigera.
6. Helt ok!
7. Ängsligt och försiktigt mot slutet.
8. Började läsa från ettan! Men det ordnade sig och jag korrigerade planen utifrån verkligheten. Riktade in mig på stiglöpning. När jag närmade mig kröken på stigen råkade jag se den inritade passagen över diket och ändrade omedelbart planen. Lurigt dock är inte skogen så vit som kartan visar. Bitvis rätt trassligt. Klart löphindrande tycker jag! Som i går siktade jag medvetet höger om kontrollen för att vara säker på vad jag skulle göra när jag väl kom uppför den grymma gröna backen. Blev lite väl mycket och ändå tvekade jag lite när jag kom upp. Slog faktiskt en blick åt vänster. Stannade också vid en sten för tidigt där det också hängde en kontroll innan jag kom rätt.
9. Inga problem.
10. Läste fel stig in i det gröna och gick in alldeles för högt upp.
11. Planen var att undvika det gröna. Antagligen fel. Den steniga marken är kanske lika illa. Vet inte riktigt varför jag övergav ursprungsplanen att närma mig kontrollen från sydost, men det funkade, rakt på.
12. Inga problem!
13. Måfflade på hyfsat till storkärret och över detsamma, fast jag fick göra ett bekvämlighetsstopp. Sedan tänkte jag gå nära linjen. Misslyckades och hamnade i det gröna. Tog tid den biten, delvis på grund av tvekan och kanske trötthet. Men det kanske inte var så farligt för då kunde jag ta mig ut på stigen och få en enkel avslutning.
14. Inga problem!
15. Inga problem, men lite tveksam på toppen och i ringen.
16. Dåligt läst på slutet, hamnade vid branten nedanför.
17. Äsch, inte bra. Förlitade mig på tratten av kraftledningar som tydlig uppfångare. Hade sparat tid på bättre kartläsning och rakare löpväg.
18. Orolig för at missa stenen, men den låg i praktiken ovanför det gröna.
19. Kanske hade varit bättre att runda det gröna och ta stenen från söder.
20. Katastrofal utgång! Men sedan gick det bra.
21. Tyckte att jag gjorde rätt, men det kostade ti i ringen. Ängslig att bomma förstås och så såg det inte ut i verkligheten som jag föreställde mig.
Inte så farligt trött i mål. Hade kanske lite för stor respekt för distansen och hade kanske kunnat springa på lite mera och minskat lite på bekvämlighetsstoppen. Men KM-titeln tappade jag som sagt på att bomma tvåan.
Visa kommentarer (1)
 
Novemebrtävlingarna Lång tillika KM Ultralång (2012-11-11) Novemebrtävlingarna Lång tillika KM Ultralång (2012-11-11)