Elvdansen (2012-09-23)
Kategori: Tävling
Karta/område: Elvskogen
Arrangör: Söders
Distans: H40 Medel
Sträcka: 4,0km
Sträcka: 4.66 km
Tid: 39:36
Taktiskt fulländat! Bra första halva. Sedan lade jag två minuter i ringen vid åttan så att Erik kom i kapp. Fick hjälp resten av banan. Resulterade i en god tid och en god placering.
1. Rätt bra om det inte hade funnits ett stigalternativ alldeles bredvid. Hade kostat mindre kraft och gett en säkrare ingång. I stället började jag rakt uppför massa höjdkurvor och blev trött på en gång. För stressad för att se stigalternativet.
2. Hyfsat, såg till att komma ut på stora stigen innan stigkorset och med detta som sista säkra. Om jag bara hade fattat att det även fanns en snitslad stig så hade det förstås inte varit något problem att gå mot den heller. Liten krok innan kontrollen, kostade några sekunder.
3. Prydligt.
4. Bestämde mig för att söka stigen till höger för att undvika det gröna och få tydlig punkt att utgå ifrån uppför höjden. Bra genomfört men vid stigkorset var det svårt. Min stig syntes inte för den var översvämmad. Kostade några sekunder att inse det.
5. Inga konstigheter, kanske lite tveksamt.
6. Tog först fel sänka., den stora alldeles bredvid. Svårt att se den lilla i fart.
7. Helt ok, kanske borde dragit rakt över den gula höjden för att spara några sekunder.
8. Planen att springa på tungan under strecket. Funkade fint, men sedan tappade jag riktningen och kom lite snett. Räckte för att jag skulle få panik och den helt katastrofala och förbjudna tanken att jag sabbat loppet dök upp. Dålig hantering, men efter en liten utflykt hittade jag rätt. När jag var på väg upp mot kontrollbranten dök Erik upp från rätt håll och stämplade före.
9. Erik gick ut åt söder, antagligen för att undvika höjdkurvor på väg mot stigen. Smartast hade förstås varit att följa efter, men en lätt sjuklig programmering att göra mitt eget lopp gjorde att jag valde en annan snävare väg mot stigen. Hade tur och kom ut strax framför Erik. Vid ett kartstopp i stigförgreningen gick Erik förbi och sedan följde jag i rygg till kontrollen.
10. Förbi Erik ett tag, men i ringen gick jag upp för tidigt och checkade stenen innan. Inte så bra.
11. Erik en bra bit före. Han stannar inte till efter stämpling. Skymtade fortfarande ryggen när jag kom ner på stigen och lämnade densamma på samma ställe som Erik. Sedan var jag fruktansvärt illa ute! Kunde lätt ha blivit tvåsiffrigt! Ingen riktig koll på kartan och bara halvdan riktningskoll. Dessutom ingen riktigt kontakt med Erik även om jag skymtade honom längre fram mellan träden. Räddades av att Erik nog inte riktigt orkade hålla sin tidigare fart (som inte jag klarade) och att jag gick rakare mot kontrollen på slutet. Jag fick kontakt igen strax innan ringkanten och kunde följa Erik till kontrollen. Tror att det bästa hade varit att i princip gå på linjen och ledas mot kontrollen av sänkan med gula kärret i söder om ringen.
12. Att förlänga med stora kärret kändes självklart, särskilt med Erik före. Men utgången är för dålig. Kunde ha tjänat på en genare väg.
13. Erik går ut åt NO. Jag försöker gå på linjen. Har bra koll, men när jag rundar branten före kontrollen och kommer till min kontrollbrant saknas kontrollen! Jag svär högt innan jag kollar definitionen. Kontrollen sitter vid punkthöjden runt hörnet.
14. Tappar riktningen och får korrigera. Erik som gått rakt är ikapp.
15. Bra koll!
16. Tycker att jag går bra, ändå är Erik förbi efter stigen. Men han tvekar tio meter från kontrollen och jag kan stämpla före.
17. Förlänger åt höger med stigen. Lurigt är kontrollen dold från det hållet. Kanske hade jag blåst förbi om inte Robban (som gjort just det) hade kommit nerifrån.

Visa kommentarer (0)
 
Elvdansen (2012-09-23) Elvdansen (2012-09-23)