Hammarby Hill by Night (2012-09-14)
Kategori: Tävling
Karta/område: Nackareservatet
Arrangör: Ravinen
Distans: Natt masstart herrar
Sträcka: 6,0 km
Sträcka: 7.17 km
Tid: 45:26
Inte mycket till orientering. Banan påstods vara röd, men det var en överdrift. Anledningen till den lätta banan var att tävlingen ingick i en trekamp med cykling och terränglöpning lördag och söndag. Detta lockade icke-orienterare. Mindre än hälften av de 31 herrarna på starlinjen verkade tillhöra någon orienteringsklubb. Ändå säkert lite nyttigt att öva sig i att håll koll på stigar i hyfsad fart. Det brukar ju inte precis vara min bästa gren. Lite roligt också att se att orienteringsmomentet faktiskt betyder rätt mycket även i masstart på den lättaste av banor. I ren terränglöpning tvivlar jag på att jag hade varit på övre halvan i resultatlistan. Nu kom jag fyra och fick mitt livs första orienteringspris :-)
1. Masstart! Står långt fram och slår på lampan efter startskottet. Ingenting händer! Springer vidare samtidigt som jag fipplar med att sätta i kontakten. Tar en god stund och jag har ingen aning om hur långt jag sprungit på kartan när jag är med i matchen. Inga problem dock, varken att läsa in sig på parkeringshuset till höger (som jag trodde skulle vara en grusplan) eller att följa kön till den första rätt menlösa kontrollen. Förundras dock hur fort en del drar i väg.
2. På väg till tvåan gör jag min första orienteringmässiga insats. Efter att ha rundat hörnet på det gröna drar de flesta av de som är framför längs med det gröna. Jag viker upp höger, vilket jag tror var bättre.
3. Lite trassligt på slutet.
4. Trots väglöpningen har jag ingen framförhållning. Rätt hade varit att gå ut åt öster och ta den lilla stigen söderut till gula fältet. Jag tog den större vägen. De löpstarka multisportarna före rundade helt. Jag tänkte korsa kärret, men det såg allt annat än inbjudande ut, så jag sprang vidare och skar bara lite av hörnet. Men jag kom ikapp de som sprang runt som annars hade varit säkert hundra meter före! Sista tredjedelen tog jag ett eget vägval, när de andra vek vänster på stora stigen. Förvånande tyckte jag eftersom mitt val kändes rätt självklart.
5. Dålig utgång, åtminstone delvis pga av att jag inte hade någon framförhållning och inte hade någon plan. Det västra vägvalet hade nog varit bäst och definitivt enklast även om mitt på andra sidan linjen var något kortare. Men om jag nu skulle ta mitt så borde jag ha gått ut åt öster till stigen. Annars helt ok genomfört.
6. Med diket som tydlig uppfångare kunde man ha gått på linjen. I Stället sprang jag stig till diket och följde detta till kontrollen. Lite trassligt när jag chansade att gå på högersidan av diket ett tag, då gick det långsamt.
7. Högervägvalet kanske inte hade varit fel. Jag körde lite mer skog till vänster. När jag kom fram till stora ängen blev jag förvånad när jag slog på ett nytt staket som inte fanns redovisat på kartan. Kostade några sekunder.
8. Lite tveksam avslutning.
9. Inte mycket att säga om. Fick stanna till för att säkra att jag tog rätt stig halvvägs till lilla fältet. Efter fältet genade jag denna gång genom kärret som jag undvek åt andra hållet. Trassligt men antagligen rätt ändå. Uppför slalombacken en ren plåga. Gick förstås.
10. Höll katastrofalt på att dra direkt till 11:an, men dubbelkollade! Svårt nerför, fick bromsa varje steg. Kändes som att det gick lika långsamt som uppför.
11. Tveksam på slutet.
12. Här borde man förstås ha gått på linjen, men jag sprang ut till stigen och var inte klockren i kontrolltagningen.
13. Tyckte att jag kutade på rätt bra trots att jag varken hade någon framför eller bakom.
Visa kommentarer (0)
 
Hammarby Hill by Night (2012-09-14) Hammarby Hill by Night (2012-09-14)