Stafett DM (2012-09-09)
Kategori: Tävling
Karta/område: Ängsjö
Arrangör: Attunda
Distans: Stafett H120
Sträcka: Startsträc
Sträcka: 8.41 km
Tid: 59:08
Egils språkbruk känns helt adekvat. Pajas! Pajas är vad jag är! 2:an borde förstås hemligstämplas och offentliggöras först 75 år efter författarens död. Men om jag kan få någon att småle så var det i alla fall någon nytta med spektaklet.
(Tur att nästa generation är mer lovande. Trodde i finalen i Capri-Sonne Cup att spiken satt i kistan när Bilbo i numerärt underläge tryckte in 4-1 köksvägen. Men AIK kom igen upp till 4-3 och vädrade morgonluft tills Bilbo iskallt väntade ut målvakten och retligt enkelt lade in en avgörande backhand från nära håll.)
1. Visste att det skulle bli en ruskig kubbning och hade inga ambitioner att försöka hänga med. Jag klarar inte att sätta fart i övertempo från början. Dock var jag lite rädd att bli omkullsprungen av H14 som startade bakom. Tyckte ända att jag höll god fart men med kontroll. Helt ok kart- och riktningskoll hela vägen till ettan, men där tog det tvärstopp. Tredubbla led försökte stämpla i den enda SI-enheten. Brottning mer än orientering. Kändes som att det tog en evighet att komma fram. Märkligt tycker jag att inte ha åtminstone dubbla enheter. Trippla hade inte varit fel!
2. Återigen lyckades jag inte fokusera på min uppgift och vad jag kan påverka. Tankarna återvände flera gånger till hur tokigt det var med bara en SI-enhet vid första kontrollen. Helt rätt sökte jag dock stigen åt öster för en sjysst attackpunkt. Kanske borde jag ha tagit flera steg på stigen och angripit från nästa krök som låg närmare, men så tänkte jag inte i stressen. Förmodligen tappade jag loppet på dålig överblick. Hade jag lyft huvudet och checkat åt höger hade jag helt säkert kunnat se kontrollen första vändan. I stället kommer jag lite högt i den diffusa sluttningen. Vänder ner och ser en kontroll. Ingen sänka, men jag springer ändå dit och kollar. Vänder upp igen men i stället för att ta några steg upp till stigen och börja om konstaterar jag bara att jag är för högt. Ner åt andra hållet utifrån antagandet att kontrollen jag såg satt på den östra av de små hjälphöjderna (det var den västra). Ingen lycka. Då tappar jag koncepten helt, vänder upp mot sluttningen och springer utan annan tanke än att en sänka kräver en sluttning. Ingen ”tur”. Ny riktning och vid det här laget har jag förstås ingen aning om var jag kan vara. Knappast någon mening med att försöka förklara resten av beteendet. Men bland annat korsar jag en stig. Springer tillbaka till den. Drar upp åt öster. Svär över att det inte finne en enda stig på hela jämra kartan som har den riktning min kompass visar. Vänder tillbaka och springer åt andra hållet. Till slut inser jag att jag får ta till storsläggan, dvs jag tar mig upp till elljusspåret för att börja om. När jag kommer dit läser jag in mig helt tokigt. Inte en siffra rätt. Måfflar 200 meter söderut. Fattar var jag är och får vända. Äntligen dags att göra ett nytt angrepp mot kontrollen. Men jag misslyckas. Till slut kommer jag ändå rätt.
3. Biter ihop och gör en godkänd insats.
4. Helt ok!
5. Touchar stigen lite snyggt. Inga problem, fast dåligt att jag inte insåg att jag skulle ha en grop förrän jag såg kontrollen.
6. Helt ok!
7. Full koll på väg rakt mot kontrollen. Stämmer av en sten, men sedan får jag skälvan. Tycker att det går obehagligt mycket nerför framöver. Får för mig att jag är vänster om kontrollen. Tycker att det verkar konstigt men trasslar mig ändå uppåt. Ser då en kontroll och springer upp på en topp som visar sig vara ett röse. Inga problem därifrån, men en sådan misshandel av kartinformationen är för dålig.
8. Blir omsprungen av P-O och hänger på för att få upp tempot. Riktningen efter stigen är långt ifrån hundraprocentig. Blir en redig krok.
9. Hyfsat!
10. Hyfsat bortsett från kontrolltagningen. Trodde att jag skulle ha stenen, inte sänkan innan. Utan lösa kontrolldefinitioner är det nästan förståeligt att inte orka kolla, men fel förstås!
11. Bra koll hela vägen, men jag var tvungen att kolla kontrollen som hängde på punkthöjden innan fast jag helt klart visste att jag inte var framme. Tvångsbeteende! Kan man söka för det?
12. Håller på att springa ner för långt, men hindrade mig själv efter några meter.
13. Inga problem.
14. Lång löpning. Trodde ett tag att jag tagit fel fålla. Höll bara på att bara ta en karta till mina båda lagkompisar.
Visa kommentarer (2)
 
Stafett DM (2012-09-09) Stafett DM (2012-09-09)