DM Medel (2012-09-02)
Kategori: Tävling
Karta/område: Råby
Arrangör: Älvsjö-Örby
Distans: H40 Medel
Sträcka: 3,9 km
Sträcka: 4.74 km
Tid: 40:04
Sabbade loppet även denna dag med dålig orientering.
1. Viker upp på linjen direkt vid startpunkten, vilket resulterar i att jag är trött redan vid triangelspetsen. Kanske var det här jag sumpade loppet, hade varit bättre med en mindre andfådd start. Rätt hade varit att (som alla andra) runda på stigen. Hade givit en mycket bättre uppgång på kontrollhöjden också.
2. Orolig i det gröna, kändes som stor risk att hamna snett och få leta efter kontrollen på måfå på andra sidan. Men det gick bra.
3. Uruselt! Går stressad upp på fel höjd. Uppenbarligen nollkoll både på riktning och avstånd. Så dåligt så att det nära nog är obegripligt. Räddningen hyfsad ändå.
4. Dålig koll på avstånd igen! Stannar till drygt halvvägs och undrar om jag är på väg förbi. Men jag skärper mig och rullar vidare. Viker ner rätt vid kärret men missar kontrollen med en huvudvridning. Får vända och stämpla. Inte bra, men sånt som händer.
5. Dålig riktning, trodde att jag gick på linjen Kostade lite tid att inse att jag skulle vänster uppe på höjden.
6. Obegripligt dåligt igen. Tappar riktningen. Antagligen är jag för trött för mitt orienteringskunnande. När jag skymtar fältet nedanför stannar jag upp, men jag gör inte jobbet ordentligt. Borde ha säkrat min position. I stället trasslar jag mig långsamt och förvirrad åt nordost. Men eftersom det är mycket längre än jag räknar med så lyckas jag inte läsa in mig på evigheter. Blä! Verkligen dålig bomhantering. Skadan hade kunnat begränsas betydligt!
7. Bra!
8. Bra!
9. Helt ok!
10. Kontroll!
11. Valet står mellan väg och fält. Jag väljer väg. Men sedan kommer jag på att jag vill undvika att korsa storkärret när det är så blött. Viker därför av vägen tidigt, på sämsta möjliga ställe. Jag maximerar verkligen trasslet genom grön terräng. Kostar! Kontrolltagningen utgör inga problem, även om det var längre dit än jag hoppades.
12. Ok
13. Ok
14. Ok, men man borde sneddat i stället för att springa väg ända fram till fältet.
15. Tyckte att jag tryckte på så gott det gick i leran, men Ulf var två sekunder snabbare!!!
Visa kommentarer (0)
 
DM Medel (2012-09-02) DM Medel (2012-09-02)