Väsby Medel (2012-08-26)
Kategori: Tävling
Karta/område: Brottby
Arrangör: Väsby
Distans: H40 Medel
Sträcka: 4km
Sträcka: 4.47 km
Tid: 35:13
Revanch! Kom hem i går kväll efter Bilbos framgångsrika innebandycup vi niotiden. Kroppen värkte efter den tuffa, misslyckade långdistansen och ville helst gå och koja efter några mackor. I stället blev det akut bilresa fram och tillbaka till Malmköping. Hemma halv ett med värkande leder. Undrade då om jag överhuvudtaget skulle kunna springa dagens lopp. Inte pigg när klockan ringde i morse. Visade sig vara en bra uppladdning för det här kan nog ha varit mitt bästa H40-lopp. Kanske inte det renaste, men riktigt bra fart, om jag får säga det själv.
1. Dåligt beslut vid startpunkten. Missade sedan dalgången till kontrollen, men hitta rätt hyfsat snabbt ändå.
2. Behöll höjden i början, lite trassligt. Sedan ner till diket och följa det så snabbt som möjligt.
3. Undvek höjdkurvorna. Blev rätt bra men tempot sjönk efter hand. Trodde att jag kanske skulle ta slut helt.
4. Identifierade detta som en högriskkontroll. Hade varit säkrare att gå upp på höjden där det fanns att läsa på och ta den uppifrån. Men det verkade för jobbigt. Försökte hitta rätt höjd och hålla den. Funkade!
5. Hyfsat!
6. Aj, aj, alltför tveksamt. Rädd (som vanligt att gå för långt). Så tveksamt att Winsplits markerade 29s bom (den enda).
7. Trassligt nerför. Efter kärret följde jag trött höjdkurvorna i stället för att ta några meter och gå på linjen. Inte bra, men jag reparerade i tid och fick en hyfsad väg till kontrollen.
8. Bra koll, men tappade sekunder på slutet. Den satt betydligt högre upp på höjden än jag förväntade mig. Återigen rädd att springa för långt alltså.
9. Bestämde mig för att ta kontrollen från vänster. Sökte vägen så snabbt som möjligt. Såg Fredrik framför och kom i kapp vid kraftledningskröken. Sedan var det trassligare än det såg ut på kartan och än en gång tyckte jag att jag borde vara framme innan jag riktigt var det. Kostade sekunder. Tyckte där och då samt även efter loppet att det var min sämsta kontroll. Det var det inte, jag hade bästa sträcktid! Konstigt.
10. Trassligt nerför. Sedan sprang jag så fort jag kunde efetrsom jag visste att jag hade ett kanonlopp på gång.
M. Övertygad om att jag måste ha spurtat bäst i tävlingen. Så fort benen bara bar. Ändå var jag två sekunder långsammare än Egil! Helt utpumpad i mål.


Visa kommentarer (2)
 
Väsby Medel (2012-08-26) Väsby Medel (2012-08-26)