Järfälla Medel (2012-08-19)
Kategori: Tävling
Karta/område: Viksjö
Arrangör: Järfälla OK
Distans: H40 Medel
Sträcka: 3,8km
Sträcka: 4.41 km
Tid: 30:40
Förvånansvärt otillfredsställande kanonlopp. Antagligen för att jag kände att jag inte hade full koll samt att jag fick hjälp med såväl tempo och kontrolltagningar. Men resultatmässigt måste detta trots en bom på nästan tre minuter rankas som en fullträff. Startade sist i H40 och skämtade innan att om jag mot förmodan skulle komma i kapp någon så vore det då en sopa som jag inte kunde få någon hjälp av. Helt fel visade det sig.
1. Förvånad i startpunkten för stigen jag stegar in på känns som att den går på linjen eller nästan vänster därom, men på kartan drar den åt höger. Lägger det bakom mig och litar på kompassen. Inser sen att kontrollen är knepig, inte minst avståndsmässigt. Lyfter huvudet och får syn på någon slags stenhög i sluttningen åt vänster. Letar febrilt på kartan vad som matchar den och bestämmer mig till slut korrekt för att det (lite märkligt) måste vara triangelsamlingen nedanför branten (som jag inte ser uppifrån). Ändå blir jag osäker sista biten och tvekar lite onödigt innan jag kan ta de sista stegen och stämpla.
2. Min stämpling leder in en löpare från Stora Tuna. Ingen riktig plan, jag kutar på, korsar stigarna och när det börjar gå uppför korrigerar jag åt vänster. Tuna har gått snävare och stämplar före. Jag förundras över kontrollhöjden som i min värld knappt är värd en hjälpkurva.
3. Jag drar efter Tuna, fast lite mer åt höger. Kommer ner till stigkorset och kan med hjälp av ryggen framför gå rakt på kontrollen.
4. I Tunas spår. Har problem andra halvan för jag är rädd att redan ha passerat kontrollen. Det var längre än jag trodde, men jag följer efter Tuna och kan trassla mig ner i sänkan.
5. Ingen framförhållning. Tuna drar snabbt sydväst. Själv får jag nästan panik när jag inte hittar femman på kartan. Men där finns två treor! Tar några ögonblick innan jag inser att den ena av mina treor är en femma, fast det är inte helt lätt att se eftersom den ligger under vägen på kartan! Jag sätter fart och har återigen Tunas säkra rygg att gå på.
6. Lite trassligt på marken. Precis som till fyran är det längre än jag tror och tråkigt nog missar jag när jag passerar stigen. Men Tuna är före och inom synhåll, vilket ger en viss säkerhet och vi går rakt på branten.
7. Tuna fortsätter framåt. Jag ser min chans att göra annorlunda och vänder tillbaka några steg innan jag tar mig upp. Ser högervägvalet och siktar mot stigen. Tuna tänker annorlunda och korsar min väg parallellt med linjen. Min färd mot stigen kunde ha varit snävare, men jag når den hyfsat. Så småningom kommer Tuna ner på stigen framför mig från höger. Men jag orkar inte hålla hans fart och han ökar avståndet för varje steg. Min avslutning är (inte ovanligt) lite tveksam, men jag går rätt på.
8. Bra koll!
9. Passerar sankmarkerna och springer sedan uppe över det gula. Trillar ner till vänster vilket inte är helt fel för det blir enkelt med kontrolltagningen från stigkorset. Möter dessutom Tuna som är på väg till nästa.
10. Slarvigt, tar inte rätt stig till vägkontrollen och tappar några sekunder.
11. Nu får jag betala för tempot som varit lite högre än min förmåga. Går av lite tidigt från stigen och riktningen är inte hundra. Lite för optimistisk gällande avståndet ser jag en kontroll till vänster. Känner att det inte kan vara min, men springer ändå dit och kollar och sedan är jag såld. I trötthetens tecken har jag inte förmåga att bomhantera, utan drar mer eller mindre på måfå åt väster. Lyckas inte läsa men ser en annan kontroll. Det är inte heller min. Vänder snett bakåt och får syn på en tredje kontroll vid en brant. Syrebristen gör att jag bara måste springa och se vad den har för kodsiffra! Men branten kan bara vara en och jag kan börja om. Håller på att bränna räddningen med felaktig riktning men lyckas förstå det gröna och sankmarkerna och kan reparera. Bommen kostade nästan 3 minuter. Irriterande att inte kunna hålla i!
12. Nervös att fortsätta bomma, men det går bra.
13. Försiktig och noggrann med riktningen genom det gröna. Funkar!
14. Springer uppepå och har väl egentligen koll hela vägen. Men låter mig påverkas av en folksamling så det blir en liten krok.
15. Inga problem.
16. Efter en H21:a upp på stigen och sedan är det en formsak.
M. Spurtar vad jag har.
Visa kommentarer (0)
 
Järfälla Medel (2012-08-19) Järfälla Medel (2012-08-19)