Sommarserien Ingarö (2012-07-31)
Kategori: Tävling
Karta/område: Björkvik
Arrangör: Gustavsberg
Distans: Öppen Bana A
Sträcka: 7,2 km
Sträcka: 8.08 km
Tid: 64:00
Typiskt att sommarens bästa surfvind sammanfaller med orientering. Vi fick surfa tidigare på dan (innan vinden blev som bäst) och det satte sig nog lite i benen. Trots detta lurade Embla och Egil upp gubbarna på bana A. Tycker att jag höll hyfsad fart, men uppåt fem minuters bom är lite mycket på den hyfsat lätta banan. Men jag tycker att banläggaren gjort det bra att få till knepigheter i ett sådan smalt skogsparti.
1. Kanske skulle man valt stigen till vänster. Det gjorde inte jag. Jag ägnade i stället mitt fokus åt att kontrollpunkten skulle vara en sänka fast det saknades sänka i ringen. Får det vara så? Kom snett och stötte på storstigen till höger. Kunde kompensera kvickt så det kostade nog inte så mycket.
2. Ut på linjen, sedan höger för att ta några steg på stigen innan. Försiktig avslutning, men rätt på.
3. Ingen som helst framförhållning! Fortsatte framåt efter ”stämpling” av tvåan och fick vända tillbaka. Orutinerat! Sedan ren löpning.
4. Ut på stigen. Tappade märkligt nog den, vilket gjorde kontrollen svårare än den var.
5. Antagligen rätt att runda på vägen, men sådant är ju för tråkigt. En höjdkurva för lågt vid kontrolltagningen. Kostade en sisådär 45 sekunder.
6. Såg branterna och bestämde mig för att det vore bra att söka sig höger till vägen för att hitta en bra uppgång. Skulle nog ha fortsatt längre på vägen. Säker avslutning.
7. Illa, höll inte riktigt koll på hur långt jag sprungit. Drog förbi kontollen på fel sida av punkthöjden. 2 minuters bom. Förväntade mig att Fredrik som startade en minut bakom skulle komma ångande och undrade om han kunde ha smitit förbi.
8. Dålig riktning. Därför riktigt långsamt efter vägövergången. Kostade tid.
9. Känner att naturen styr mig höger. Har koll. När jag går mot branten efter stigen läser jag att det är rätt att runda vänster, men det ser oinbjudande ut, så jag går ända upp på kullen. Var nog inte rätt för det var lite trassligt att ta sig till kontrollen därifrån. Men det kunde man ju inte veta utifrån kartan.
10. Problemfritt till ringen. Fast jag blev förvånad när jag korsade det öppna precis i kanten på det förbjudna området när en Lidingödress ångar på norr om mig genom det förbjudna. Sedan tappar jag riktningen i ringen. Bom! Kostar mer än en minut.
11. Håller på att springa tokigt upp mot huset. Sedan på väg fel igen efter sunkviken. Därefter ok.
12. Bestämmer mig för att vägen är bästa valet. Springer efter Lidingö som tagit samma beslut. Blir förvånad när han ”stämplar” fel kontroll en bra bit innan vi kommit fram till den rätta. Han borde vara dubbeldiskad alltså ?!
13. Valde att gå söder om det gröna. Hade nog varit snabbare på norrsidan, men kanske lite svårare.
14. Rakt på.
15. Rakt på med koll.
16. Tror att det hade varit bättre att gå upp direkt och springa med tomtkontakt. Nerifrån blev det jobbigt uppför. Lurigt på slutet eftersom det gick en väldigt tydlig ravinliknande formation med ett surdrag i precis innan det som är utsatt på kartan. Stod still ett bra tag där.
17. Uselt. Insåg svårigheten, blev nervös och lyckades springa upp på fel stig. 40 sekunder.


Visa kommentarer (0)
 
Sommarserien Ingarö (2012-07-31) Sommarserien Ingarö (2012-07-31)