Mastloppet (2012-07-17)
Kategori: Tävling
Karta/område: Granby
Arrangör: Hellas
Distans: Öppen
Sträcka: 6,6 km
Sträcka: 7.33 km
Tid: 59:30
En tradition är född! Morast-mästerskap i samband med mastloppet. Reglerna är enkla: var och en får välja bana efter egen förmåga eller tycke och smak. Bäst tid vinner! Om man mot förmodan inte skulle ta alla kontroller avgörs i första hand placeringen av hur få kontroller man missar. Vid lika antal missar gäller snabbast tid.
Egil kammade trots skadad fot hem vandringspriset i år i överlägsen stil. Men frågan är om inte Lina trots sistaplatsen och en kilometertid på över 45 minuter ändå är den moraliska segraren. Att fullfölja efter att ha letat nära 68 minuter efter den svåra första kontrollen tyder på karaktär utöver det vanliga!
Deltagare i placeringsordning:
1. Egil
2. Embla
3. Danne
4. Henrik
5. Fredrik
6. Kerstin
7. Lina
Själv är jag nöjd med mitt lopp och en kilometertid under 9 i denna fantastiska skog!
1. Hoppade mellan kärren och tyckte att jag höll koll på dem. Men blev förvånad när jag korsade stigen för att den kom så tidigt. Så förvånad faktiskt att jag valde att ignorera stigen, trodde att den som var utmärkt på kartan skulle komma senare. Fokuserade därför på detta och hur långt jag kommit i stället för att koncentrera mig på var jag var i sidled. Det positiva var att jag därför insåg när jag var på väg för långt och kunde rätta hyfsat. Bomhanteringen alltså helt ok!
2. Bra koll hela vägen.
3. Dito!
4. La upp planen att börja höger, sidoförflytta på stigen och ta andra halvan vänster om linjen. Finns en tumregel att man inte skall korsa linjen eftersom det ofta betyder större ”omväg” än man tror, men i det här fallet bedömer jag att det var rätt! Tänkte egentligen springa längre norr om strecket fram till stigen, men tappade lite koll och korrigerade planen. Avslutningen inte optimal, men helt ok!
5. Fantastisk sträcka vägvalsmässigt! Jag bestämmer mig för att gå vänster för att spara höjdkurvor och få en tydlig orienteringsväg. Misslyckas med höjdkurvorna och hamnar ändå uppe vid röset på toppen. Märkligt! Berodde nog mest på att jag inte trodde att jag kommit så långt. Därifrån bra!
6. Sökte stigen, funkade fint. Lite dålig riktning in mot ringen, men skärmen glimmade till i ögonvrån.
7. Bra, kanske lite väl försiktig mot och i ringen.
8. Bra!
9. Bra, fast kanske återigen lite väl försiktig på slutet. Men bättre safe than sorry!
10. Har full koll fram till vägen. Vet tack vare avstämning med sten och dikesmeander exakt var jag kommer upp på vägen. Ändå blir jag helt förvirrad. Till vänster svänger vägen svagt men ändå tydligt rätt tydligt höger och på kartan tycker jag att den ser i det närmaste spikrak ut, med bara en fin antydan till böj. Formationen framför mig är tydlig och i mina ögon värd en brantmarkering. Tappar minst 7 sekunder och pallplatsen på att fundera på detta. Men orienterar bra om än inte särskilt fort till kontrollen.
11. Ser masten vid utgången, men inser att jag inte kommer att göra det nere i dalen. Är därför noggrann med kompassen. Omöjligt att orka springa uppför. Det går låååångsamt.
12. Försiktig ner till den snitslade stigen. Sedan springer jag så fort jag förmår. Vann i alla fall spurten.

Visa kommentarer (0)
 
Mastloppet (2012-07-17) Mastloppet (2012-07-17)