Sommarserien (2012-07-10)
Kategori: Tävling
Karta/område: Visättra
Distans: Öppen, Bana C
Sträcka: 5,9 km
Sträcka: 6.86 km
Tid: 52:09
Hyfsat stabilt lopp, men som vanligt inte felfritt.
1. Håller koll på stigarna och försöker hitta ett hållbart tempo. Lite förvånad halvvägs när jag skall hoppa mellan stigarna och märker att det finns en förbindelsestig, med bro till och med. Ser först hemma vid datorn att det går en stig under strecket. Avslutningen inte klockren, men ok.
2. Trassligt nerför, långsmat och jobbigt uppför (går). Svårt med riktningen, men jag kompenserar rätt. Stämplar strax efter en yngre kvinna. Vi följs sedan åt under större delen av loppet.
3. Bestämmer mig för stigvägval åt höger. Funkar hyfsat, men det hade kanske varit snabbare närmare linjen, kanske lite vänster och förlänga med kärret. Kontrollen knepigare än den såg ut på kartan. Inte så jättetydliga höjdformationer.
4. Bra första halvan, men sedan tappar jag riktningen. Blir en del klurande och kompensering innan jag kommer rätt.
5. Är rätt säker på att jag passerar rätt nära hörnet på förbjudna området. Men det är lurigt för det finns inget i terrängen som skvallrar om gränsen. Tror att jag glider mer höger än jag gör. Håller på att göra bort mig på slutet och får kompensera.
6. Bra koll, men vad är det för fel med att gå på linjen?
7. Bra!
8. Intressant sträcka! Funderar på att runda höjden, men bedömer att det blir för långt. Ser sänkan med sankmark som en lämplig ingång för att angripa höjden. Springer stig dit, vilket var fel. Hade tjänat sekunder på att gena. Nöjd med hur jag passerar höjden. Vet att jag tar mig ner vid högra branten. Men närminnet är kort så när jag passerar stigen har jag inte koll på vilken riktning jag bör hålla. Försöker läsa utan att lyckas. Kommer fram till en höjd med en liten brant och svär inombords över att den inte är utsatt. Ser nu att den visst är det, men eftersom jag inte är där jag tror hittar jag den inte i stridens hetta. Viker höger, men ser att det grönt nedanför och då trillar polletten ner. Fast osäkerheten är stor så det tar tid innan jag letar mig fram till kontrollen. Underkänt!
9. Passet med branterna under linjen lockar först, men sedan inser jag hur många höjdkurvor det är upp dit. Att runda vänster är rätt självklart. Funkar fint.
10. Lite försiktigt, passerar tydligen Embla halvvägs, på väg upp från stigen utan att känna igen henne. Märkligt!
11. Tror vägvalet är rätt, det vill säga att på enklaste sätt utan att ta höjd dra till sluttningen, för att sedan vika vänster mot målet vid stenarna.
Visa kommentarer (0)
 
Sommarserien (2012-07-10) Sommarserien (2012-07-10)