Sommarserien Sätrastrand (2012-06-26)
Kategori: Tävling
Karta/område: Sätrastrandsbadet
Arrangör: Mälarhöjden
Distans: Öppen, Bana B
Sträcka: 5,2 km
Sträcka: 6.55 km
Tid: 57:16
Det här var inte bra! Inte stark i löpningen, fast kroppen mycket bättre än förra veckan (bortsett från kraftig träningsvärk i baksidan låren efter att ha försökt hänga med i Bilbos intervallruscher i söndags). Värre var att jag inte hade någon vidare känsla för kartan eller kontakt med densamma.
1. Embla, Fredrik och jag startar samtidigt. Fram till startpunkten klurar jag ut att jag skall lura banläggaren och vända på klacken för ett vänstervägval. Fel fel fel. Stigen till höger är det självklara valet med enkel kontrolltagning efter branterna. Jag kommer uppifrån het rätt, men blir väldigt osäker. Tar tid i ringen.
2. Jag ser bara den enda punkten i muren och tror att jag skall ha en sten. Irrar i ringen. När jag vecklar upp defintionen och ser att det är en mur ser jag inte att den skall hänga i murslutet. Fortfarande fokuserad på punkten jag trodde var en sten konstaterar jag att det inte hänger någon kontroll i mitten av muren. Sekunderna tickar iväg ordentligt.
3. Trassligt och läskigt nerför. Godkänt sedan.
4. Bestämmer mig för att rundan branterna på vänstersidan. Sedan börjar jag utan känsla för avstånd att leta alltför tidigt. Till mitt försvar skall jag säga att det finns flera små höjder där som kunde varit utsatta åtminstone som punkthöjder. Trots att jag försöker lyckas jag inte läsa in mig. Storleksordning 3 minuter på bommen.
5. Full av revanschlust börjar jag bra. Men lite innan ringen tycker jag inte att karta och verklighet lirar. Det förvirrar mig vilket gör att jag skapar en ny felaktig teori om min position. Förlorar ca en minut på detta.
6. Ser och förskräcks av höjdkurvorna upp till vattentornet. Men kotrollen ligger nästan lika högt så jag bedömer att jag lika gärna kan gå rakt på. Så här efteråt undrar jag om det ändå varit bättre att runda vänster på storstigen. Det går rejält långsamt uppför. Löpsteg är inte att tänka på. Men orienteringsmässigt går sträckan bra.
7. Inga problem, men defensiv efter det förbjudna området. Hade varit snabbare att runda höjdkurvan innan ringen på högersidan.
8. Dålig avslutning. Ingen koll på riktningen, ingen vidare kartläsning. Går förbi och får vända tillbaka.
9. Hyfsat.
10. Borde ha vänt i samma spår för att spara höjd. Kommer på det lite försent och gör ett hyfsat mellanting när det gäller att ta höjdkurvor. Väldigt tveksam sista biten.
11. Bra vägval och bra genomfört. Fast inget tryck i löpningen. Usel i ringen.
12. Hyfsad, men inte heller nu bra i ringen. Stor osäkerhet.
13. Blir förvånad när jag möter Fredrik när jag går ut. Trodde att han var klart före. Lägger ingen tid på vägval. Rätt hade varit att vända tillbaka och runda vänster. Näst bäst att ta sig ner till stigen vid havet. Jag börjar på linjen. Inte helt lättlöpt, men belöning blir en vidunderlig utsikt över mälaren. Kostar sekunder bara den! Vet inte riktigt hur det kommer sig att jag viker vänster så mycket och så länge innan jag långsamt trasslar mig ner. Å fast jag går rätt på det tydliga branterna tar det lång tid innan jag vågar tro på att det är där jag har hamnat. Märkligt nog tycks mig teorin att kartritaren har missat dem rimligare! När jag springer ner för att mot kontrollen möter jag Fredrik som kommer från sjäsidan och stämplar före.
14. Försöker få en lite lucka för att kompensera att jag startstämplade före.
15. Håller på att missa målet.
Visa kommentarer (0)
 
Sommarserien Sätrastrand (2012-06-26) Sommarserien Sätrastrand (2012-06-26)