Dag-KM (2012-06-09)
Kategori: Tävling
Karta/område: Alby
Arrangör: Elmhagen
Distans: Lång
Sträcka: 6,6 km
Sträcka: 7.65 km
Tid: 58:24
Årets viktigaste tävling som nästan blivit en vana att underprestera i. På förhand kände jag mig lite som ett fotbollslag i streckstriden som inte har saken i egna händer. Visste att jag inte ens med ett bra lopp skulle kunna matcha Ola och Henrik om de bara avstod från att göra bort sig. Taktiken blev därför att försöka hålla i orienteringen och hoppas att det skulle räcka till en pallplats. Var nöjd i mål, tyckte att jag hade gjort ett bra lopp. Är helt enkelt inte bättre. Men när man laddar in kurvan och går igenom loppet så visar det ju sig förstås att det finns en del tid att kapa rent orienteringsmässigt.
1. Riktigt jobbigt uppför. Känns som det går ohyggligt långsamt. Kan konstatera att kroppen inte är direkt superpigg i dag. Ängsligt försiktig. Tar tid men jag plockar kontrollen bra.
2. Riktigt dålig drygt halvvägs. Får för mig att jag redan är framme. Tiden rinner i väg innan jag försiktigt letar mig fram. Alltför rädd för att bomma.
3. Bra första halvan. Sedan överger jag det goda vägvalet via kärret och går lite höger i stället. Hade funkat bra om jag inte gjort bort mig i ringen genom att glida ner en höjdkurva innan jag är riktigt framme.
4. Längre än jag tror. Skulle gått fortare om jag inte var rädd för att springa för långt.
5. Bra första halvan, men sedan gör jag bort mig. Borde ha insett att det inte är läge att försöka hitta rätt stig i detta område. Vore helt klart bättre att helt ignorera stigarna både på kartan och i verkligheten och läsa på annat. Skärper till mig och tragglar mig fram.
6. Inga problem, håller koll på höjdkurvorna.
7. Dålig riktning. Får kompensera upp på stigen när jag slår på stora branten. Bra avslutning med koll.
8. Enligt plan, men kunde ha gått snävare vänster om masten. Lite väl defensiv uppe på kontrollhöjden.
9. Avsiktlig går jag ut vänster för att rundan nedförsbranterna. Lite väl mycket dock. Koll andra halvan.
10. Bra!
11. Inte pigg. Dömer av någon anledning ut vägavalet på linjen, trots tydliga ledstänger. Fältet lockar! Kanske inte helt fel under rådande omständigheter - borde vara säkrast rent orienteringsmässigt. Men jag förvirras av stigar och hamnar rejält åt vänster vilket kostar. Avslutningen helt ok.
12. Bra!
13. Bra!
14. Bra, liten miss i ringen när jag gick på fel sida om toppen med halvcirkelbranten.
15. Rätt bra!
16. Läser intensivt för att inte springa fel. Klokt, för jag orkade ändå inte springa fortare.

Visa kommentarer (0)
 
Dag-KM (2012-06-09) Dag-KM (2012-06-09)