Stockholm City Cup Etapp 2 (2012-05-30)
Kategori: Tävling
Karta/område: Stora Essingen
Arrangör: Sundbyberg
Distans: Sprint
Sträcka: 2,9km
Sträcka: 3.91 km
Tid: 21:35
Antagligen den lättaste sprint jag sprungit. Visserligen vägval på det flesta kontroller, men inte ens hemma i soffan är det enkelt att avgöra vilket som vore det rätta. Handlade alltså mest om att bestämma sig och genomföra valet bra och utan att tveka. Beroende på område kan detta vara lite tråkigt med sprint. Antingen blir vägvalet uppenbart, eller så spelar det inte så stor roll vilket man väljer. Även om man kan vinna eller förlora några sekunder här och där så är det i alla fall på min nivå ofta i det närmaste omöjligt att avgöra i förväg ens om man noggrant studerar alternativen. Då jämnar det antagligen ut sig och löpstarkast vinner förutsatt att man inte gör bort sig eller lägger för mycket tid på kartläsningen.
Hur som helst är jag nöjd med mitt lopp. Slagen av Mästar-Ola med 17 sekunder. Kan låta lite, men å andra sidan ser jag inte riktigt att jag skulle ha kunna plocka in dessa. Orkade definitivt inte springa fortare.
1. Förvånansvärt lätt att hitta startpunkten.
2. Alltför asfaltsfokuserad utgång. Skulle ha dragit genom första lilla skogspartiet. Sedan rätt väg, fast tveksam mellan husen. Där rann det sekunder.
3. Här ett intressant vägval. Jag var nöjd under och efter loppet. Även nu, fast det helt klart inte var snabbast. Men jag tror att det trots extra höjd kan ha sparat kraft inför fortsättningen. Noterbart är att jag redan här var 26 sekunder efter Ola som även i traditionell Orientering brukar inleda i högsta fart. Innebär faktiskt att jag slog honom de sista 15 kontrollerna. Heja mig ?
4. Väljer att gå höger. Hade tjänat någon sekund åt vänster tror jag.
5. Vägvalet såg bra ut på kartan, men sista lilla biten ner till kontrollen var trassligaren än den ser ut och det tog lite tid. Hade varit bättre att gå vänster och springa asfalt hela vägen. Men det kunde jag inte ana.
6. Stannar till någon sekund och läser noggrant att man inte kommer igenom närmaste vägen för att springa i södra kanten av fotbollsplanen. Väljer därför vägen till höger. Det lite tråkiga är att jag tror att vänster hade varit lika bra.
7. Valde vänster. Antagligen någon sekund snabbare höger.
8. Här lite trist kan jag tycka. Naturligt att gå höger, men jag upptäckte (lite sent) att det blir många meter att runda staketet och väljer därför att ta den mer svårupptäckta trappan åt andra hållet. Men det var nog inte snabbare. Fast kanske ändå om jag hade gjort rätt direkt utan tvekan.
9. Tar samma väg tillbaka. Rätt väg innanför ”långhuset”.
10. Gör det bästa av högervägvalet. Men vänster hade varit enklare och snabbare. Hade nog försökt att gena snävast möjligt genom skogen om jag gått vänster, men frågan är om det inte varit bäst att ta asfalten runt.
11. Bra genomfört. Ola och Ronnie snackade efteråt om gångvägen i vattenkanten som var väldigt svår att upptäcka. Ser ut som en höjdkurva. Fast jag undrar om den verkligen hade varit bättre. I sådana fall för att man skulle ha sluppit tänka. Fast om man ändå inte orkar kuta…
12. Kanske hade strandvägen varit någon sekund snabbare.
13. -
14. Alternativet ovanifrån hade nog varit sämre. Höjdkurvor.
15. –
16. Tror inte att det hade varit värt att ta höjd.
17. –
18. Mycket märkligt. När Ola frågade vad jag hade på spurten såg jag att jag inte hade 100 på mina sträcktider. Fast de sa att jag var godkänd och jag var med på resultatlistan. Trodde ändå att jag kanske bara hade hört pipet från den som stämplade bredvid och att jag skulle bli diskad. Typiskt mig i sådana fall. Gick till och med och tog nya sträcktider från annan skrivare. Fick inte med 100 på den heller. Men i resultatlistan är jag ok och 100 finns med på Winsplits. Förklara det?


Visa kommentarer (0)
 
Stockholm City Cup Etapp 2 (2012-05-30) Stockholm City Cup Etapp 2 (2012-05-30)