Husadubbeln Lång (2012-04-28)
Kategori: Tävling
Karta/område: Römossen Väst
Arrangör: Täby-Vallentuna
Distans: Lång
Sträcka: 7,6km
Sträcka: 8.49 km
Tid: 64:48
Jobbigt blev dagens ledord. Jag blev trött redan av den mäktiga promenaden från parkering till Arena. Sedan blev jag trött igen under de 700 metrarna till start. Misstänkte då att vårsnuvan som jag hängt med rätt många veckor var tuffare än jag. Kroppen kändes inte pigg. Dessutom gjorde jag första misstaget redan innan start. Glömde definitionshållaren, vilket straffade sig grymt vid sexan.
1. Tog ett par höjdkurvor direkt för att komma i väg, Kanske itne så dumt. På linjen med koll hela vägen. Noggrann dubbelkoll inför attacken mot ringen. Bra!
2. På linjen. Bra riktning ända till slutet genom det gröna. Fick korrigera när jag kom upp på kontrollhöjden. Ingen fara.
3. Tveksamt, ingen vidare riktning, osäker på avstånd. Snurrade ett varv runt stenen i ringkanten, trodde jag var framme. Klart otillfredsställande kontroll,
4. Lite lurigt med den flacka sluttningen. Lite försiktig med hyfsad koll. Att jag gick till fel sten (den vänstra) i ringen var bara dåligt. Visste att det fel men den var ju närmast.
5. Tog kontrollen uppifrån. Lite onödig höjd, men jag undvek stenpartiet och kunde ta kontrollen bra.
6. Rundade kärret med full koll, men utan kontrolldefinition siktade jag på stenen. När jag närmade mig var Reijo där, vilket gjorde att jag tappade huvudet när kontrollen inte hängde vid stenen. Märkligt eftersom vi inte ens sprang samma klass. Jag bestämde mig blixtsnabbt för att jag på något obegripligt sätt hamnat vid fel sten å satte av söderut. Insåg så småningom att jag gjort tokigt och fick vända tillbaka. 2 minuter helt i onödan. Blä!
7. Hyfsad koll hela vägen, men nu var orken slut. En del kartläsningsstopp av bekvämlighetskaraktär. Å så alldeles för rädd på slutet att gå förbi kontrollen. Jag saktade in fast jag visste att jag inte var framme.
8. Hyfsat på linje. Tänkte egentligen undvika hygget och runda lite vänster sista biten men ändrade mig.
9. Inte så tokigt faktiskt.
10. Ett vägval i trötthetens tecken. Såg att stigen skulle ge en enkel ingång till kontrollen och att det fanns möjlighet att undvika det grönsträckade. Kanske lite väl vid båge, men funkade bra trots att jag gick på fel sida om ett omkullfallet träd i ringen.
11. Bra koll, men ingen vidare fart. Rejält trött snurrade jag ett varv runt första stenen i ringen i from förhoppning att jag var framme. Onödigt!
12. Vet inte vad jag höll på med. Får skylla på att jag var helt slut. Ingen kartkontakt!
13. Hyfsat bra riktning trots tröttheten. Hade full koll på dikeshörnet, men i stället för att ta ordentlig riktning därifrån springer jag uppå på felaktig riktningskänsla. Resulterar i en krok på två minuter. Räknar det som en rätt tydlig trötthetsbom.
14. Ren dubbelplåga bestående av lika delar utmattning och oro för att bomma. Tycker att jag lyckades hålla ihop det rätt bra.
15. Bra linje i betydligt högre fart än vad som fanns kvar i kroppen.
16. Hade bestämt mig redan mot 11:an att strunta i spurten i dag för att ha något liten uns av kraft kvar till morgondagen. Men när Haningelägret började tjoa blev det lite spurt ändå…
Visa kommentarer (2)
 
Husadubbeln Lång (2012-04-28) Husadubbeln Lång (2012-04-28)