Trekvällars Etapp 3 (2021-07-07)
Kategori: Tävling
Karta/område: Källtorpssjön
Arrangör: Ravinen
Distans: H50 Lång
Sträcka: 6,2km
Sträcka: 8.13 km
Tid: 70:09
Med stukat självförtroende var jag planen att göra orienteringsjobbet. Lyckades ïnte precis fantastisk, men jag hade åtminstone bitvis bättre koll än de tidigare dagarna.
1. Hyfsad koll, tappade några sekunder ovanför kontrollen för att jag inte såg den och blev lite osäker.
2. Kunde haft bättre plan för inledningen, men inga stora problem. Vek av stigen och tyckte att jag hade full kontroll. På andra sidan kullen såg jag dock jag en redig brant i ögonvrån. Tyckte att jag visste ganska exakt var jag var och att det definitivt inte fanns någon brant där på min karta. Var tvungen att förhålla mig till det vilket resulterade i en och en halv minuts bom. Det märkliga är att branten som förvirrade mig är tydlig på Liveloxkartan. Var helt övertygad om att den inte fanns med på min tryckta, vilket förstås är helt orimligt. Borde inte ha hunnit skaffa mig något veck eller dylikt redan vid 2:an. Men det var en blöt runda så just andra kontrollen finns typiskt nog inte längre kvar på min tävlingskarta. Bevisen är borta. Inte för att det skulle hjälpa mitt självförtroende att konstatera att branten fanns där hela tiden.
3. Vet inte riktigt om det blev precis enligt plan, men jag hade i alla fall koll på var ajag var hela vägen.
4. Någorlunda koll
5. Inga problem
6. Den märkliga utgången hade sina orsaker. Hade förstås varit bättre att ta stig till vänster. Avslutningen ok ändå.
7. Äsch, tyckte att jag var noga med riktningen och tog det lugnt. Dåligt!
8. Valde att måffla stig till höger. Vet inte om det var rätt, men trots ytterst tveksam och långsam avslutning hade jag hyfsad sträckplacering.
9. Inte så tokigt.
10. Den borde jag ha fångat.
11. Ok
12. Ähmenvafan, transportern var inte riktigt planerad, men jag hamnade där nere och tyckte att det var rätt bra att kunna trycka på i löpningen och sedan enkelt plocka kontrollen från hörnet på det gula. Fattar inte hur jag kunde hamna så snett. Antagligen har jag låtit min snedvridna inre kompass bestämma i stället för att lite mer noggrant flukta på magnetnålen från det gula hörnet. 4 minuter och 18 sekunder tycker Winsplits att bommen landade på. Skillnaden mot ett ok lopp och ett irriterande lopp.
13. Orienterade inte sprang bara på kartminne ner till fältet. Spelar inte så stor roll om man har gott om krafter kvar på slutet av en tredagarstävling om man beter sig så.
Visa kommentarer (0)
 
Trekvällars Etapp 3 (2021-07-07) Trekvällars Etapp 3 (2021-07-07)