DM lång (2020-09-05)
Kategori: Tävling
Karta/område: Grödinge kyrka
Arrangör: Tullinge
Distans: H50 L
Sträcka: 6,1km
Sträcka: 7.45 km
Tid: 59:05
20:e plats på DM bland vassa namn i resultatlistan kunde vara värt lite jubel. Men eftersmaken något fadd när jag fick hjälp halva banan både med tempo och att hitta skärmar. Långdistans kräver ordentliga startmellanrum för att det ska bli bra. Nu blev halva loppet i stället stafetträning och ett mycket bra träningspass.
1. Rundade på stigen för att säkert komma in i loppet. Funkade och tror inte att jag tappade jättemånga sekunder.
2. Drog mig ut på stigen till höger. Funkade.
3. Fick för mig att sikta rejält höger för att vara säker på vilken sida gropen skulle vara på. Men när jag väl passerat hygget blev jag ändå osäker och det tog lite tid innan jag sprang rätt. Konstigt agerat.
4. Började som jag tänkte, men så fick jag för mig att jag sprang på stigen som gick rakt norrut innan det gröna. Hur detta feltänk gick till kan jag dessvärre inte redogöra för. Omotiverat dök jag sålunda in i det gröna och tappade tid. Avslutade bra.
5. Ytterst tveksamt om jag valde rätt sida järnvägen. Eller snarare valde jag fel. Genomförandet ok, men inte mer.
6. Bra. Sara kom norrifrån och stämplade före.
7. Inte fort vare sig nerför eller uppför, men rakt på.
8. Helt ok
9. Kunde ha tagit en genare väg i börja, men det var lättsprunget däruppe. Nere på vägen eller vad det nu var så hamnade jag bakom tre andra löpare varav jag åtminstone kände igen två från startfållan. Täntke vika vänster vid vägkröken för att springa lilla stigen, men hakade på gubbarna i stället. Kanske lite tråkigt. Orolig för farten, gick fortare än vad jag egentligen orkade. Försökte hänga med på kartan och var väl med någorlunda, men inte tillräckligt för att ta bättre väg än de två framförvarande. En försvann snart i fjärran och en var på god väg, men jag hade ändå visuell kontakt. Kände Att det gick för mycket åt vänster och vek av lite grann. Men i stället för att fullfölja den tanken så fick jag syn på min medtävlare uppe på höjden framåt till vänster. Så i stället för att tänka själv med integritet blev det följa John och en enminuterskrok. Två gubbar till hängde med på den utflykten.
10. Hjälp hela vägen. Tror att brorsan ledde in vårt gäng.
11. Lite övermodig gick jag upp i tät i gruppen. Inte för att det på något sätt gick långsammare än vad jag ville springa utan mest för att inte hänga hela tiden. Stannade när jag var framme, men såg inte skärmen några meter ner till höger och stämplade som trea.
12. Hängde på i draget. Inför attacken blev det lite utspritt. Hade inte full koll på slutet och de hade inte de andra heller. Kom ner till en brant och insåg var jag var. Men så hittade ett par av de andra en skärm där och i stället för att tänka själv med integritet så klev jag också ner på den innan vi fortsatte framåt och kunde stämpla.
13. Sprang i grupp, var snudd på rätt, men det var inte jag som såg skärmen snett bakom oss.
14. Sprang på så gott jag kunde, tvåa i en grupp av fyra tror jag.
15. Svor över banan och kartan. Kunde inte med säkerhet se var man fick springa. Egentligen en rolig vägvalssträcka som kanske avgjorde en del placeringar i den täta resultatlistan. Men just där och då tyckte jag inte att en ögonberoende grej av sprintkaraktär passade som avslutning på lång-DM. Jag sprang i alla fall vad jag hade, men inte bästa vägen. Tappade två placeringar.
Visa kommentarer (0)
 
DM lång (2020-09-05) DM lång (2020-09-05)