Trekvällars (2020-07-02)
Kategori: Tävling
Karta/område: Älta
Arrangör: Ravinen
Distans: H50 Lång
Sträcka: 5,6km
Sträcka: 6.42 km
Tid: 53:12
Slut med väderlyckan. Idag var det några grader varmare och det räcker för att min kropp ska packa ihop. Sen start hade definitivt varit att föredra. Kroppen kändes dock rätt bra innan start, men röra sig med fart ville den inte. Fick försöka hitta en lunk och koncentrera mig på att säker orientering. Inget dåligt koncept. Tack banläggarna för utmanande orientering tredje kvällen. De flesta år har det annars var rätt mycket löparbanor just tredje.
Resultatmässigt min bästa dag, bättre än en femteplats hade jag inte kunnat hoppas på. Skönt med stigande formkurva över de tre dagarna.
1. Tack vare 50 meters introt hann jag se möjligheten att gå vänsterstigen från startpunkten. Höll sedan på att göra bort mig lite halvvägs. Lite osäker i avslutningen och tappade sekunder på att gå upp på höjden höger om skärmen.
2. Dålig riktning på väg mot kraftledningen och gick höger om lilla sjön. Kunde i alla fall ta kontrollen säkert därifrån.
3. Tyckte att jag hade någorlunda koll i klättringen upp på höjden. Men ingen skärm där jag tyckte att den borde vara. Paniken nära, kände att inläsningsförmågan var nära noll. Ett förvirrat litet varv innan jag fick syn på skärmen precis där jag hade förväntat mig den från början. Märkligt.
4. Försökte använda både karta och kompass. Lite tvek, men det gick bra. Fick vända upp några steg i ringen.
5. Rätt ok. Försiktig.
6. Höll på att hamna lite mer höger än jag hade tänkt mig. Men inga stora problem.
7. Noggrann igen. Funkade.
8. Kanske lite väl försiktig.
9. Ganska bra koll. Sökte ögonkontakt med branten innan kontrollringen.
10. Ojojoj, identifierade detta som banans avgörande kontroll där minuterna lätt skulle kunna rinna iväg. Lyckades dock inte klämma fram någon annan plan än att springa uppepå, försöka hålla kol på riktning och avstånd och att jag skulle stöta på branterna drygt halvvägs för att därifrån ta nya tag. Orolig hela tiden och började misstänka att branterna endast var en from förhoppnings som inte skulle kunna rädda mig från katastrofen. Tog skeden i vacker mun och vek ner mot det avspärrade fältet. Så dålig att jag inte riktigt klarade att avgöra om jag verkligen var nära hörnet som jag hoppades. Det gick mycket tid i onödan där. Sedan erbarmligt långsamt och tungt att ta höjdkurvorna upp mot kontrollen. Priset att betala för att säkra kontrollplockningen som i sig gick utmärkt. Skärmen dök upp där jag ville ha den.
11. Hade egentligen en idé om att gå i dalgågen åt sydsydväst, men drogs mot kraftledningen. Inte fel. Försiktig i avslutningen och glad när skärmen dök upp.
12. En ren formalitet, men visare än i tisdags prioriterade jag noggrannheten.
13. Önskar att jag hade kunnat diska av vägen mot mål i ett kvickare tempo, men det fanns inte där.
Visa kommentarer (0)
 
Trekvällars (2020-07-02) Trekvällars (2020-07-02)