Trekvällars I (2020-06-30)
Kategori: Tävling
Karta/område: Älta
Arrangör: Ravinen
Distans: H50 Lång
Sträcka: 5,9 km
Sträcka: 9.11 km
Tid: 79:31
Nej, tävlingsuppehåll är inte min melodi. Intressant att se hur det skulle gå. Även om träningsflitet gått på sparlåga sedan veckan innan midsommar så har jag ändå en god träningsvår i benen. Inte för att det spelar så stor roll när man inte kan orientera. Besegrad av brännässlor och en lucka i rymtidväven. Startade bland de allra första. Inte rätt ur ett resultatlisteperspektiv, men skönt att vara ensam i skogen.
1. Dålig riktning. Oroväckande eftersom hela min taktik för dagen gick ut på att hålla riktning. Men det ordande upp sig.
2. Vänster eller höger? Tyckte inte att höger var ett rimligt alternativ i skogen, men hemma i soffan känns det som det bättre alternativet. Jag genomförde mitt vägval någorlunda hyfsat. Vågade inte trycka på riktigt för att jag var osäker på hur sommarkroppen skulle reagera.
3. Med facit i hand skulle jag ha sökt stig till höger. I stället försökte jag på linjen. En utmaning fram till vägen på grund av brännässlor som fortfarande känns tydligt nästan åtta timmar senare. Försökte ta mig igenom så gott jag kunde. Blev vingligt och tog oändlig tid. I slutet valde jag att springa i ett dike för att undvika plågan. Dessvärre klarade jag inte att fokusera på orienteringen efter detta. Tappade riktningen och sprang upp på fel berg. Tog fem minuter innan jag fattade galoppen.
4. Började med bra riktning. Osäker ändå tog jag en onödig tvärförflyttning på vägen. Hamnade sedan märkligt till höger och fick leta mig fram sista biten.
5. Västra vägvalet kändes självklart även denna gång. Den här gången var det nog det också. Skulle inte ha försökt gena efter att jag nått stigen. Det kostade tid. Transporten ok.
6. Ok.
7. Å så var det dags. Valde att gå höger om det gröna. Men borde ha tagit stigen. Fastnade i svårframkomligheter och tappade tid. Resulterade i stress som bäddade för fortsättningen. Vek in rätt på otydliga stigen och skulle sedan bara vika höger och avsluta på linjen. Skall inte på något sätt svåra på det men utifrån min upplevelse var inte kartan bra här. Jag tyckte att jag vek höger innan stigen tog slut. Trots att det var tämligen mörkgrönt. Sedan blev det bara konstigt. Kompassen glömd och man kan inte beskriva det annorlunda än planlöst irrande. Fattade nada under låååång tid och kom till sans först tolv minuter senare. Tog kontrollen hyfsat därifrån jag då råkat ha hamnat.
8. Ingen optimal spurt. Var tvungen att stanna upp för att komma rätt.
Visa kommentarer (0)
 
Trekvällars I (2020-06-30) Trekvällars I (2020-06-30)