Mila by Night #4 (2020-02-12)
Kategori: Tävling
Karta/område: Ängsjö
Arrangör: Järfälla
Distans: Natt, masstart, Pöbel
Sträcka: 7,0km
Sträcka: 7.74 km
Tid: 58:32
En helt annan kropp än i söndags. Den här kunde jag jobba lite med och lura till någon form av framdrift. Skönt!
1. Med tanke på söndagen bestämde jag mig för att ta det lugnt i starten uppför backen. Ganska snart insåg jag dock att det fanns andra som tänkte ta det lugnare ändå, så jag gick ut på högersidan bland de tända marschallerna (varför nu de skulle vara där när man släpper 137 gubbar i masstart, samtliga med kraftfulla pannlampor). Hann väl inte direkt med att läsa kartan, utan försökte hålla någon slags position. Uppfattade fältet som rätt utspritt på bredden i det trassliga gröna. Hade någorlunda koll när jag kom upp på höjden och visste att den första skärmen inte kunde vara min, men stannade ändå till. Som vanligt förundras jag över denna typ av gaffling i längsled som bara har möjlighet att lura halva gänget, om ens det i detta fall. Men ok de spred ju i alla fall ut deltagarna en del.
2. Försökte ta rygg på lamporna före, som var just en bit före. Gled mer åt vänster än majoriteten tror jag, men rättade till.
3. Rakt på, men här gick gafflingarna ihop. I platt terräng med en ensam SI-enhet så tillämpade arrangören alltså spridningsmetod genom köande. Eller köande förresten, snarare som ett gäng hyenor kring en alldeles för liten köttbit. När jag väl lyckats stämpla och försökte ta mig ur gröten försökte en medtävlare bokstavligen gå rakt igenom mig för att nå stämplingsenheten. Jag kan ha undsluppit mig ordet ”idioter”. Pluralet kom av sig självt. Lustigast tycker jag är de som uppenbarligen kommer fram till kontrollen efter sådana som redan står och väntar och ändå skall försöka sig före. Undrar om de tänker att det är en del av sporten och känner sig nöjda om de bufflat sig före ett par motståndare?
4. Försökte hålla riktning och ligga på en bra höjd. Det verkade rätt tidigt som att en del drog mer vänster, mer uppåt, men jag gjorde rätt. Men för mycket fokus på att sätta fötterna och för lite på att hålla koll på avstånd. Började bli osäker vred på huvudet och fick ett blänk ovanför. Egentligen var jag rätt säker på att det inte kunde vara min, men tog mig ändå uppåt för att titta. Sean i stället för att återgå till ursprungsplanen började jag klura. Halvannan minut hade jag kunnat kapa med lite bättre skärpa.
5. Lampor före. Här var det också lite kö, men välordnad på rad. Antingen andra människor eller så hade folk lärt sig. Självklart gick det snabbare för alla inblandade, men å andra sidan fick ju ingen tillfredsställelsen av att ha trängt sig.
6. Ut på rakan, samtliga före höll högre fart än jag. Klarade mig bättre på den mindre stigen andra halvan och ännu lite bättre in mot kontrollen.
7. Försökte hålla fart, ingen egen orientering.
8. Ett led i alla fall fram till elljuset, jag fortsatte rakt på. Det var inte alla som gjorde så jag tjänade placeringar trots tvekan in mot kontrollen.
9. Tog egen och ganska bra väg första tredjedelen till bukten på elljuset, helt enligt plan. Väl där misslyckades jag dock med att hitta stigen jag sökte. Blev lite förvirrat ett tag innan jag kom på rätt spår igen. Lyckades på den följande stiglöpningen inte närma mig lamporna en bit före, snarare tappade jag. Men bra jobb i skogen mot kontrollen så efter stämpling hade jag kontakt med ett litet gäng igen.
10. Lite trött här så tempot gick ner, men hyfsad koll och rakt på.
11. Försökte hänga på. Fick gräva en del.
12. De runt omkring började tydligen också krokna. De fastnad lite innan stigen, jag gjorde ett microvägval, tryckte på och var plötsligt först ut på stigen i min lilla grupp. Det dröjde faktiskt ett tag innan någon gick om, men det kanske var folk som kom bakifrån med bom i bagaget, för de höll ett klart högre tempo. Avslutningen bra.
13. Här spred det sig en del, men jag insåg ändå inte att det var gafflat. Tänkte bara att några verkade springa tokigt. En del förvirrade lampor i skogen. Jag bet i och förberedde mig mentalt på slutkampen.
14. Passerade någon som jag tidigare hade haft jobbigt att följa in mot kontrollen och minskade gapet till nästa.
15. Tänkte inte tappa någon placering från sista. Det gjorde jag inte heller, men jag plockade en.
Visa kommentarer (0)
 
Mila by Night #4 (2020-02-12) Mila by Night #4 (2020-02-12)