Vinterserien (2020-01-12)
Kategori: Tävling
Karta/område: Järla
Arrangör: Järla
Distans: Bana B
Sträcka: 6,0 km
Sträcka: 7.12 km
Tid: 55:12
Jo jag vet att Vinterserien är ett enklare träningsarrangemang och att man får vara glad för att folk arrangerar. Men man pröjsar ju ändå en slant. SI-enheter som inte har rätt tid och avsaknad av kilometertid ger inga pluspoäng i min bok. Att någon ansträngt sig för att lägga in en störande reklamruta i Livelox kanske man kan imponeras av, men om man samtidigt struntar i att lägga in banan så finns det en påtaglig risk att jag blir lite gnällig. Det blev jag förresten redan under arrangemanget på grund av köandet och köhanteringen. Detta trots att hjältinnorna som hade den otacksamma uppgiften att hantera kön gjorde det bästa av situationen.
1. Hittade ingen bra väg första metrarna, men kom ut på stigen. Tänkte sedan ta stigen ner mot vattnet, men ändrade mig efter ett infall. Ville inte tappa höjd och tog mig i stället uppåt. Det var inte bra. Fick se Henrik som startade efter ånga förbi på lättlöpt stig nedanför innan jag trasslade mig ner. Sedan fick jag se Henrik ånga på lite långt. Själv vek jag upp och tog kontrollen, en smula hjälpt av brorsan som kom uppklättrandes.
2. Tillbaka till stigen efter Fredrik. Men när han vek vänster för att runda hela stora sankmarken, fortsatte jag fram. Gick rätt bra. Efter masten kom Henrik ikapp och förbi. Borde ha gått snävare mot kontrollen, men då hade jag kanske inte fått se Henrik återigen ånga på för långt, den här gången klart söder om kontrollen.
3. Mötte Fredrik som antagligen hanterat stigarna rätt bra. Tveksam avslutning, men letade mig fram.
4. Rätt bra genomfört om man bortser från avsaknaden av fart. Men i kontrolltagningen la jag för mycket fokus på andra löpare i skogen och vad de möjligtvis skulle hitta i stället för att köra mitt race. Dessutom misstog jag stenen nordost kontrollen för en brant, vilket gjorde att jag inte letade efter rätt formationer i terrängen. Sedan misslyckades jag med att se skärmen i förstaläget. Därefter försökte jag förtvivlat läsa sankmarken som den var ritad med dagens något blötare situation. Toppade med att trampa på kontrollen utan att se den innan jag kunde vända tillbaka från nämnda sten och stämpla. Två minuter åt fanders.
5. Inga problem, hjälp av andra löpare.
6. Inte så mycket att bråka om. Sprang i hasorna på en dam. Klarade mig bra uppför, men tappade utför. Sydväst om stora sankmarken var det lite svårt att se stigen. På slutet tog jag lite bättre vägval, men slarvade bort det lilla försprång jag skaffat mig i ringen.
7. Helt ok.
8. Valde elljusspåret, tror att det var rätt trots att jag inte mäktade med någon tempoväxling att prata om.
9. Ok
Visa kommentarer (1)
 
Vinterserien (2020-01-12) Vinterserien (2020-01-12)