Haninge KM (2019-05-25)
Kategori: Tävling
Karta/område: Rudan
Arrangör: Haninge
Sträcka: 7,7km
Sträcka: 10.21 km
Tid: 81:32
KM! Traditionen hävdar att det är årets viktigaste tävling, men det gamla getingboet H35 är numera en avslagen skugga av fornstora dar. En stor massa har fallit för åldersstrecket. Ola föredömligt anmäld, men slarvigt hindrad av förkylning. Mats, gick dessbättre ner till vår klass, men skada satte P för fullföljande. Claes (som också gick ner) tror jag gjorde sitt första Haninge-KM till fots. Likaså Niklas L, som modigt prövade sina vingar. Återstod för mig att få duktigt med stryk av Henrik och sälla ytterligare än andraplats till samlingen. Har blivit förvånansvärt många genom åren, även om jag långt ifrån alltid nått pallen.Kan ha varit sista försöket i H35, får fälla en liten tår.
0. Det var orientering till statpunkten och trots närheten till klubbstugan infann sig oron att jag inte skulle hitta. Det gick bra, men uppförsbacken var inte den önskvärda starten på 7,7km tuff orientering.
1. Transporten rimlig. Hur man bör göra på slutet vet jag inte. Jag trasslade mig fram noggrant, uppepå. Det tog rejält med tid. Kanske man skulle sprungit nere i kanten på Trylenkärret?
2. Försiktig.
3. Märkligt! Kan inte förklara det på annat sätt än att hjärnan vägrade att klättra uppför. Noterade att jag korsade kraftledningen, men kan inte ha reflekterat över det. När jag kom ner till den ”streckade sjön” som uppvisade en blank yta kunde jag inte ignorera verkligheten längre. Tog lite tid att fatta vad jag höll på med (tyckte där och då att sjön väl kunde varit ritad just som en sjö även om det står träd i den). Därefter trasslade jag mig rätt, men fort gick det inte.
4. Ganska bra.
5. Planen var att springa över fältet. Men när jag (inte optimal väg) trasslat mig ner på vägen visade det sig att det var ett opasserbart stängsel runt. Valde vika höger och träffade på Martin som var ovillig att gå in där stängslet övergått till passerbart. Men vad skulle vi göra? Sökte sedan vänstervägvalet och genomförde det så småningom hyfsat.
6. Hade läst i förväg och bestämt mig för att gå ut höger till stigen. Blev lite defensivt och onödigt trassligt. Flera kontroller så här långt hade inte varit så lätta att nyckla ut rent visuellt. Här blev det snudd på omöjligt. Funderade på att springa stigen runt ochattackera från öster, men bestämde mig för att jag trots kartans grötighet borde kunna klara att gå på linjen. Det gick, men långsamt.
7. Tänkte att jag skulle söka stigen så snabbt som möjligt. Läste inte tillräckligt (antagligen därför jag är en så usel sprintlöpare) så jag slog på branten och ägnade snudd på en minut att ta mig ner. Sedan upprepade jag ungefär vägen till ettan. Men på andra sidan Trylen, trots att jag hade örnkoll så långt föll jag för ett infall, gjorde en högergir och slarvade bort två minuter. Suck!
8. Efter stämpling såg jag Henrik komma ångande. Täntke först att han måste bommat rejält, men sedan kom jag på att det var jag som startade fyra minuter före. Bestämde mig för att det ändå var klart godkänt att ”bara” ha tappat knappt fyra minuter på banan så här långt. I mål insåg jag att han startat 8 minuter efter.
Inga problem med kontrollen.
9. Ok
10. Insåg att det i det stora hela rörde sig om löpning hemåt. Höll undan från Henrik till 10:an, men bara med några meter till godo.
11. Försökte ånga på, men Henrik var före upp till stigen och jag fick följa honom till kontrollen. Gena lite mera, men var ändå distanserad.
12. Henrik ur synhåll.
13. Såg Henrik på rakan, men fattade inte att han sprang upp till asfalten. Det borde jag också ha gjort, men tanken slog mig inte ens. Nåväl inga problem och det var nog inte så stor skillnad på vägvalen.
14. Inga problem. David före.
15. David vände upp till stigen igen. Jag valde en genare väg och kunde komma till målet före.
Visa kommentarer (0)
 
Haninge KM (2019-05-25) Haninge KM (2019-05-25)