Stockholm City Cup 1 (2019-05-15)
Kategori: Tävling
Karta/område: Rålambshovsparken
Arrangör: Södertörn Sundbyberg
Distans: Sprint
Sträcka: 2,6km
Sträcka: 2.85 km
Tid: 16:13
Startnummer 3, trots att jag var helt övertygad om att jag anmälde mig till andra startgrupp.
1. Skräcken slog till när jag fick kartan. Skillnaden mot 1:3000 på sprint-DM var brutal. Hur skulle jag kunna nyckla ut detta. Men god fart uppför backen för att stämpla första med viss tvekan.
2. Sedan bestämde jag mig för att göra jobbet. Stod still och läste frenetiskt för att se hur det gick att springa. Borde ha kollat att det var ytterhörn redan i startfållan, men antog att det var innerhörn och kom fram till att jag måste komma västerifrån. Nöjd över att ha identifierat den stora svårigheten såg jag den gena vägen över öppen yta i mitten och möjlighet att trassla sig vidare genom smala passager. Började följa planen och möttes av en avspärrande snitsel. Var kom den ifrån? Stannade, men lyckades ändå inte se den artificiella spärren på kartan. Fattar faktiskt inte varför inte normen säger att tjocka svarta streck skall användas även för artificiella avspärrningar. Vore betydligt lättare att se! Nåväl vek höger och möttes efter några steg av en ny spärrande snitsel, denna något tydligare på kartan, men ihop med fyrans ring och sträckning knappast tydlig. Rejält omskakande. Hur många fler snitslar var jag oförmögen att upptäcka på kartan? Det här skulle kunna bli en lång kväll. Kan verkligen inte påstå att jag var särskilt nöjd med sakernas tillstånd i det här läget. Nåväl trasslade mig fram utan speed och kunde till slut stämpla några meter efter han som startade 30 sekunder efter. Suck. En halv minut på en kontroll och jag tyckte verkligen inte att det var mitt fel. Men med facit i hand var högervägvalet det bästa, faktiskt följt av vänstervalet (som jag hade dömt bort eftersom det inte gav access till det feluppfattade innerhörnet. Trasslet närmare linjen var inte bra.
3. Satte på klockan lite sent. Valde vänster fast han före gick höger. Säker på sak tills skogen visade sig vara trassligare än förväntat. Kanske gick någorlunda på ett ut.
4. Tunna gröna runt huset går knappt ens i soffan med bra ljus att identifiera som tomtmark. Grått minst lika troligt, vilket åtminstone teoretiskt skulle kunna innebära en smitpassage vid snitselavspärrningen. Dessbättre fattade till och med jag att det inte kunde vara menat så.
5. Kanske hade varit bättre att vända, men jag nyttjade lite lokalkännedom från andra kontrollen. Det gick ändå hyfsat.
6. Inga problem
7. Inga problem
8. Borde ha tagit vänstervalet trots trappan. Bör ha gått någon sekund fortare.
9. Inga problem
10. Inga problem.
11. GPS:en ljuger lite, sprang ut på vägen som man skulle.
12. Högervägvalet hade varit rätt. Lurades av löpare jag mötte som hade vänt. Men inga problem.
13. Inga problem.
14. Inga problem.
15. Saktade ner lite för att säkra att det var tillåtet att krypa under staketet. Nöjd med det.
16. Fel val, hade varit tydligare och snabbare att gå vänster.
17. Inga problem
18. Lyckade inte förstå riktigt var kontrollen satt. Här rök det sekunder.
19. Dålig koll igen, inte bra.
20. Ok
21. Ok
22. Höll på att göra bort mig. Följde asfalten och siktade plötsligt mot 22:an. Stannade till och läste bron.
23. Ok
24. Ok
Visa kommentarer (0)
 
Stockholm City Cup 1 (2019-05-15) Stockholm City Cup 1 (2019-05-15)