Kjula Påskorientering (2019-04-19)
Kategori: Tävling
Karta/område: Harbyskogen
Arrangör: Kjula
Distans: H45 L
Sträcka: 6,3km
Sträcka: 6.79 km
Tid: 47:33
Orienteringslopp kan verkligen ha olika karaktär. Kan just nu inte påminna mig så många långdistanser (om ens någon) som jag varit nere i 7:30 min/km. Ändå långt ner i resultatlistan och kilometertiden bleknar mot segrarens som jag tappade 2 minuter mot – varje kilometer! Undrar vad han springer en asfaltsmil på?
Orienteringen kan inte betraktas som annat än lätt, och kuperingen svag. Men markförhållandena var trassliga – ris, stubbar och rätt mycket sten. Svårbegriplig att så många kan springa så fort, även om de uppenbart har kondis som jag saknar. Får glädja mig åt att det blev mest spik på. Men så var det ju lätt också.
1. In i skogen där det var rejält trasssligt. Fick runda en oändlig lång grans som blockerade vägen effektivt. Knappt styrfart kändes det som. En liten tveksamhet vid första sankmarken och sedan rätt på.
2. Försökte undvika de värsta stenområdena, men slutfasen var rejält bökig att springa på. Kanske borde ha valt mera hygge. Undrar om det fortfarande betyder grov botten i nya kartnormen? Jag har en inbyggd respekt för karttecknet, brukar kunna vara trassligt och starten till 1:an inbjöd inte precis till att söka mer trassel än vit skog.
3. Trasslade mig genom det gröna och upptäckte sedan att hygget var lättsprunget. Bra, men kanske skulle tagit några extra meter för att runda det gröna i början.
4. Sökte mig ut mot vägen, upptäckte så småningom att energiskogen som nämnts som löpbar endast i en riktning i PM inte var särskilt svårforcerad åt något håll.
5. Klurade lite om det prickade fältet skulle vara tillåtet eller ej. Det var det. Försiktig ingång, men rakt på igen.
6. Hamnade lite vänster, inga stora problem.
7. Rakt på.
8. Sökte löpbarhet, gick hyfsat.
9. Kändes rimligt att söka vägen tidigt, drack lite stark saft vid vätskekontrollen.
10. Borde ha sökt vägen, i stället var planen att springa i energiskogens löpriktning och sedan beroende på hur det gula såg ut dra till tornet antingen på det gula eller i skogen med kontakt. Fick lite hjärnsläpp och vek konstigt ner mot svängen på vägen. Ny plan och gott genomförande rakt på.
11. Rakt på
12. Rakt på. Eventuellt skulle man ha försökt att undvika stenterrängen, kanske på högersidan: Men sluttningslöpning är inte heller så lockande.
13. Rakt på.
14. Lite förvirrad, men inga stora problem.
15. Inte mycket ork att spurta med.
Visa kommentarer (4)
 
Kjula Påskorientering (2019-04-19) Kjula Påskorientering (2019-04-19)