Kringelträffen, dag 2 (2019-03-31)
Kategori: Tävling
Karta/område: Svartbro, Nykvarn
Arrangör: SNO
Sträcka: 4,3km
Sträcka: 4.81 km
Tid: 38:12
Annan karaktär på orienteringen i dag. Roligare, men dessvärre med en mindre tillfredsställande insats. Svårt att växla mellan fart och noggrannhet. Klart lurigt att veta när man behövde vad.
1. Bra start.
2. Trassligt genom det gröna. (Om gårdagens mörkgröna mellan 15 och 16 var värre än det här fattar jag verkligen inte hur det kunde vara sämre att runda.) Orolig på andra sidan det gröna. Ingen vidare möjlighet till avstämning i sidled. Försiktigt och långsamt letade jag mig rätt på.
3. Omsprungen av motståndaren som startade en minut efter, redan här. Lätt deprimerad, både på grund av min egen bristande fart och på startlistans utformning. Nåväl, framåt ringkanten upplevde jag terrängen som betydligt mer dramatisk än vad kartan utvisar. Letade mig rätt och förundrades över att kontrollen låg så att löpare både klättrade upp och ner i hörnet av branten. Risk för köbildning.
4. Ok
5. Borde klarat att hålla riktning från stigförgreningen. Antingen med kompass eller med hjälp av terrängen. Sprang mot en mindre sten som inte var utsatt och fick vika höger. Tappade sekunder
6. Ok
7. Ok
8. Något av en slumpkontroll upplevde jag det som, rätt tätt utan sikt här och höjdformationen kändes inte tydlig (ytterst subjektiv uppfattning där och då). Fast slumpkontroll är nog en orättvis utsaga. Jag försökte förhålla mig till stora stenen. Med större noggrannhet borde det ha varit en smal sak att hamna rätt. Men jag vet inte riktigt vad som skulle ha triggat växlingen från fart till noggrannheten just här. Svårgenomskådat.
9. Höll på att dra förbi.
10. Dubbeläsch! Bra koll ända tills jag ser en skärm högt upp. Nöjd över att ha lyft blicken övergav jag orienteringen och sprang dit. Ingen större fara om jag bara inte trasslat till det i läge 2. Bestämde mig märkligt att jag var på högsta höjden och började leta nedanför innan jag så småningom kom till rätta med tankarna.
11. Ok
12. Ok
13. Ok, kändes inte som att det var något riktigt alternativ att runda höjden.
14. Äsch, på väg upp mot kontrollen ser jag på håll att folk verkar stämpla bakom en punkthöjd. De gjorde de också, men det var inte min skärm. Tappad tid.
15. Riktigt dåligt. Bara för att jag ser någon stämpla en kontroll så släpper jag min egen orientering. Drar direkt en förhastad och omöjlig slutsats att de är stenen i min ring, syd om min punkthöjd. Svårt att hitta rätt då när det var punkthöjden i sänkan sydost minkontroll. Herr Lindvall irrade efter samma skärm.
16. Stressad utgång, klantigt. Resten ok.
17. Såg en skärm vid en sten på långt håll och brände förbi dubbelstenen. Suck!
18. Bra!
19. På väg mot kontrollen fick jag tanken att riskminimera genom att förlänga med stigen. Rätt stressad när jag kom ut på stigen utan att se någon sten åt höger trots god sikt. Men de ordnade sig, den var gömd bakom en gran.
20. Ok.
Visa kommentarer (0)
 
Kringelträffen, dag 2 (2019-03-31) Kringelträffen, dag 2 (2019-03-31)