Mila by Night Final (2019-03-13)
Kategori: Tävling
Karta/område: Waxmora
Arrangör: Lidingö
Distans: Natt, jaktstart
Sträcka: 6,1km
Sträcka: 7.6 km
Tid: 70:30
Final i Mila och bäst i klubben! Nu var jag visserligen ensam representant och prestationen lämnar verkligen en hel del att önska, men det var kul ändå.
1. Startarrangemanget förvånansvärt dåligt, eller i alla fall uppfattade jag det så. Gå-fram-tiden borde rimligtvis ha visat tre minuter före, men när vi med sena starttider väl fick komma in i fållan fick vi springa direkt. Missade därför att sätta på klockan. Det gick segt i ledet i början och jag fick stanna och hjälpa en gubbe med lampsladden. Jag försökte sedan höja farten och plocka några placeringar för att komma med bättre i draget. Hade viss koll på kartan, m en när första gaffelkontrollen dök upp (inte min alltså) blev det inte bra. Jag uppfattade att den satt vid en sten. Det gjorde den inte enligt kartan. Tog därför kompass från stenen på kartan och hamnade följaktligen en aning snett. Tog 1½ minut innan jag letade mig rätt.
2. Tyckte att jag hade bra koll. Identifierade helt korrekt branten precis SV om kontrollen. Men min snabba och uppenbart inte tillräckliga granskning av kartbilden i ringen lurade mig. Tänkte mig att sänkan var precis på andra sidan branten. Det var den ju inte. Ytterligare en minut borttappad och med den det lilla kvarvarande hopp att komma med i draget.
3. Väl genomfört, egen väg.
4. Vad är det för riktning? Nåja, insåg till slut att jag var på väg snett och räddade upp det. Avslutningen felfri.
5. Rätt bra, lite spridda lampor framför både till vänster och till höger, men fattade vart jag skulle.
6. Bra! Ignorerade lamporna före som inte höll någon vidare riktning.
7. Helt ok.
8. Bestämde mig för runtvägvalet. Något förvånad att jag var helt ensam om det, såg ingen lampa. Fast jag visste förstås inte att 8:an var fulgafflad. De andra gafflarna var vägen mindre lockande alternativ, speciellt den ena. Anade i alla fall i skogen att jag tjänade på vägvalet och visst lockade jag några placeringar. Dessvärre ledde jag in ett litet gäng. Dålig timing.
9. Först även till nästa av de som var i närheten.
10. Blev omsprungen och slappnade av. Tänkte att någon annan kunde få göra jobbet. Straffade sig brutalt. Någon liten koll måste man ändå ha. Det borde jag veta vid det här laget. Riktningen var riktigt dålig och blev ännu sämre. När branterna dök upp trodde jag att det var branten vid kontrollen. Rundade den och svor över avsaknaden av reflex. Sedan redan pajaserierna när jag fortsatte uppåt utan plan. Till slut någon som insåg vad vi gjort (jag var inte ensam pajas) och tog oss tillbaka. Så småningom fick även jag kontroll och stämplade först av vårt lilla gäng. Ungefär 7 minuter för mycket i skogen blev det.
11. Såg inte att kärret var grönt på kartan. Håll på att säga högt att det borde ha varit det. Kändes rejält trassligt. Rätt hade nog varit att gå ut åt SV, springa stig och sedan kuta upp till tomten och avsluta som jag gjorde. Nöjd med avslutningen. Återigen stämplade jag först av alla i närheten.
12. Följde lampor före som tacknämligt sprang såsom jag tänkt. Gick upp bra efter Vaxmora Torp, men än en gång lät jag kompassen leva sitt eget liv. Drog iväg utifrån bristfällig mappning av karta och terräng. Läste in mig när stigen dök upp och tappade därmed bara 2½ minut och ett gäng placeringar. Stämplade precis före en medtävlare.
13. Bra, Lite före min i det här läget ende sparringpartner.
14. Bra, fortfarande före.
15. Avsåg inte att ge mig i spurten och det gjorde jag inte heller.
Tror att jag sällan har jag tagit så många kontroller ”själv” under ett Milalopp, i alla fall inte när det ändå funnits en del lampor runt omkring. Men varför i hela friden släpar jag på kompassen om jag inte använder den? Jag vet ju att jag är kass utan.
Visa kommentarer (0)
 
Mila by Night Final (2019-03-13) Mila by Night Final (2019-03-13)