Novembertävlingarna Medel (2018-11-11)
Kategori: Tävling
Karta/område: Riksten
Arrangör: Tullinge
Distans: H45 Medel
Sträcka: 4,4km
Sträcka: 4.98 km
Tid: 45:00
Nytt försök att hålla koll på kompassen.
1. Enligt målsättningen började jag med kompassen. Fel! Upp på platån och förläng med limpan på toppen hade varit rätt strategi. Istället strulade jag med höjdkruvorna och svor lite åt att terrängen var betydligt knepigare än kartan gav uttryck för. Det såg så enkelt ut. Dessutom fick klättringen mig att tappa avståndsbedömningen rätt grovt. Men jag skärpte till mig och begränsade skadan.
2. Sökte löpbarhet mer än riktning och började lite fel. Sedan misslyckades jag helt med att ensa karta och verklighet. Hygget är ju tydligt utmärkt, men det använde jag mig inte av. Dessutom mappade jag inledningsvis i letandet höjdkruvorna fel. Riktig dåligt, även om det var tack vare höjdkurvorna jag lyckades få tillbaka kontrollen. Nästan lite turligt att bommen stannade vid två minuter dock.
3. Helt ok, avslutningen till och med bra. Men riktningen inledningsvis tyder inte på något vidare kompassjobb.
4. Helt ok
5. Planen var att runda det gröna, fast det kanske hade varit bättre jobba sig rakt på. Lite ängsliga tveksamheter upp mot kontrollen, men bra träff.
6. Kontrollerat
7. Ok
8. Första halvan rätt dålig. Ingen riktig plan för hur jag skulle säkra den kommande attacken i sida. Hade någon liten tanke om att nyttja dikesförgreningen, men avstod från en sådan sidoförflyttning. Löste sig rätt bra, fast jag fick lägga lite tid där uppe för att säkra positionen.
9. Bra
10. Bra, men en rät linje hade kanske varit lite smartare.
11. Siktade medvetet vänster ner mot vägen för att veta åt vilket håll jag skulle springa. Kommer ner och lägger ändå tid på att bestämma mig. Varför då? En delförklaring är att jag siktat alldeles för mycket åt vänster. Hade förväntat mig att tydligare kunna se vart jag skulle. Avslutningen ok, en dam före.
12. Usel riktning, inget kompassjobb här inte. Fast inga problem att hitta rätt mer än i ringen. Lurigt med den lilla branten ovanför den större som jag rundade. Eventuellt skulle man kunna ha synpunkter på kartritningen här. Inget mellanrum alls mellan branterna fast de är på olika höjder. Tror inte att det är helt korrekt ritat, även om jag förstår problemet.
13. Trivial, skönt
14. Utnyttjade tiden, men inte de fulla två minuterna.
15. Sökte det gula för att det såg enkelt ut på kartan. Det var det inte. Fick först inte riktigt ordning på höjdkurvorna, men skaffade mig en teori och prickade kontrollen.
16. Riktningen lämnar en del att önska, men inga problem.
17. Ok, men återigen är det inget glimrande kompassjobb.
18. Bra vägval och bra genomfört.
19. Ojojoj… Ser bara asfaltsvägen. Funderar på att sikta lite vänster så att jag skall veta åt vilket håll jag skall när jag kommer ner på den. Men i stället för en lätt vridning viker jag 45 grader. Bedrövligt! När jag kommer till vägen fattar jag inte att det är fel väg. Dessutom ingen skymt av kontrollen vilket jag hade förväntat mig. Då dyker det något udda beslutet upp att vända upp vänster. GPS:en hinner inte riktigt med här, jag hinner upp till grusplanen innan jag kommer till sans. Makalöst dålig avslutning på ett hyfsat lopp.
Visa kommentarer (0)
 
Novembertävlingarna Medel (2018-11-11) Novembertävlingarna Medel (2018-11-11)