Stafett-DM (2018-09-23)
Kategori: Tävling
Karta/område: Lida Friluftsgård
Arrangör: Tullinge
Distans: Stafett H150 - 3
Sträcka: 5,0 km
Sträcka: 5.37 km
Tid: 33:19
Första framträdandet i H150. Jocke levererade en kanonstart och växlade ut Fredrik och Gunnar som sjua, fyra minuter ifrån täten. Tätt race med ytterligare 14 lag inom en minut efter oss efter första. Jag hade lite dålig koll i fållan, men noterade när Lidingö drog iväg utan att ha koll på att de var i ledningen. Såg Oscar i Täby 2 pila iväg en dryg minut efter. Hann varna Johan i Täby 1 att jag skulle komma jagandes, men visste inte då att brorsan sprungit så dubbarna glödde. Gick ut som tolva, eller kanske egentligen elva, eftersom en stackars Järlalöpare inte hittade någon att växla till. Fortfarande bara drygt fyra minuter från täten. Fortsatt tätt, inte mindre än fem lag mindre än 20 sekunder efter mig i växlingen. Fast det visste inte jag.
1. Låg länge på vägen, såg Johans rygg på avstånd. Sprang förbi någon konkurrent, men blev i gengäld omsprungen av en annan strax innan jag vek upp i skogen. Tog mig uppför höjdkurvorna och vek vänster med bara ett uns tveksamhet och fick kontrollen.
2. Slog på GPS:en (bättre sent än aldrig). Började på linjen, men identifierade sedan högervägvalet. Kunde på långa rakan fortfarande se Johan och den undflyende konkurrenten som passerat mig tidigare. Vek upp bra mot kontrollen upp på den lilla udden. Där tog det stopp. Tog mig 10-15 sekunder att få koll punkthöjden på kartan och stämpla. Intressant tidstjuv. Sådant som skiljer till bättre orienterare, även när det går bra.
3. Med en suck valde jag återigen stigvägval. I sankmarken blev jag passerad av Älvsjö-Örby. Följde honom, men försökte hålla koll på de gula partierna på höjden. Lyckades inte med det. Borde ha klarat att korrigera vid sankmarken, men kom till fel gaffel. Dessbättre lyckades jag skaffa mig koll snabbt och tappade avgjort mindre än en minut. Illa nog i ett tätt race.
4. Med en djup suck identifierade jag vänstervägvalet. Tog mig förbi en gubbe eller två på vägen och genomförde det hela rätt bra, tills jag omotiverat slösade några sekunder genom att kolla höjden innan kontrollen.
5. Bra koll, bra avslutning!
6. Bra igen, Järla och Järfälla framför.
7. Konstaterade att vägen var rimligare än det gröna, trots chikanen. Sladdade efter Järla och Järfälla, försökte knapra in på luckan. Bra avslutning, kortare väg mellan de båda konkurrenterna.
8. Sökte det gula och stigen, efter Järla. Vek lite tidigare och var nöjd med det ända tills han spikade perfekt och jag fick korrigera några meter. Den luckan lyckades jag aldrig täppa…
9. …Särskilt inte nerför. Tappade kontakten helt. Kanske hade det varit bättre närmare linjen, över toppen. Sprang på vad jag orkade. Avståndet till Järla ökade, å andra sidan fanns ingen bakom.
10. Spurtade på trots avsaknaden av såväl möjlighet framåt och hot bakom.
Visa kommentarer (0)
 
Stafett-DM (2018-09-23) Stafett-DM (2018-09-23)