Natt-DM (2018-09-21)
Kategori: Tävling
Karta/område: Lida Friluftsgård
Arrangör: IFK Tumba
Distans: H45 Natt
Sträcka: 5,3 km
Sträcka: 7.89 km
Tid: 70:59
Jag är kanske inte Sveriges sämsta orienterare, jag är bara den mest korkade! Höstens mindre lyckade prestationer har för vilken gång i ordningen fått mig att inse att jag måste göra jobbet och premiera riskminimering. Så faller mörkret och vad gör jag? Springer på i den allmänna riktningen, utan nämnvärd plan och hoppas att det skall lösa sig. Spoiler-alert: Det gör det inte!
1. Sist ut i skogen av alla som kom till start. Startpersonalen plockade ner målet när jag drog. Eventuellt skulle man ha måfflat stigen till höger för att få en säker start. Å andra sidan såg de inte så svårt ut. Fick blänket på långt håll. Skönt. Fast kanske inte optimalt för resten av banan. Lät antagligen det bidra till tanken att det löser sig.
2. Tog mig ner på vägen i hyfsad kompassriktning. Tvekade ett ögonblick om jag hade kol på var jag var i sida, men tyckte att jag hade det. Får nog säga att jag hade en smula otur som inte fick blänket redan i första anloppet. Då hade det kunnat bli en helt annan tävling. Hade inte varit omöjligt om jag fått det på tillbakavägen heller. Eller i tredje försöket. Ner på vägen och så betalade jag priset för att verkligen säkra fjärde försöket. Det funkade. Snudd på tio minuter åt skogen. Loppet kört och grunden lagd till fortsatta katastrofer.
3. Bet ihop och klarade kortsträckan.
4. Tyckte att jag hade koll på det gula uppe på kontrollhöjden. Lyckades inte utnyttja det trots tvekan och försiktighet. Blev en liten enminuterskrok.
5. Borde kanske ha studsat ut på vägen bara för att säkra halva sträckan. Kändes onödigt där och då. Började bra, men så blev det grönt direkt efter diket. Gav efter för en ingivelse att jag måste ha hamnat upp till höger. Kartan tydde faktiskt på det. Korrigerade felaktigt och sprang högre upp på höjden än jag trodde. Sedan skiftade skogen karaktär. Jag förmodade att jag återigen hamnat höger om strecket och tänkte korrigera en aning. I stället för att använda magneten tog jag till den inre kompassen. Den funkar sällan eller aldrig. I något läge skärpte jag till mig och när jag fick koll på diket kunde jag avsluta med hyfsad kontroll.
6. Ok, trots dålig riktning.
7. Någorlunda enligt plan, om än lite vingligt. Fanns ett långt stigvägval ute till höger. Övervägde inte det.
8. Ok
9. Visste att jag borde ha säkrat exakt var jag gick upp från vägen, men struntade i det. Hade en ny chans på stigen uppepå, men struntade även i det. Straffades rättvist med mer än fem minuter.
10. Bara konstigt.
11. Hehe, även en uppgiven orienterare måste göra jobbet. Ignorerade vägen för en ingivelse att träden jag såg var kilen ner till kontrollen. Brant utför, det gick långsamt. Sjön därnere var ingen välkommen syn. Upp igen, utan att orka hålla fart.
Visa kommentarer (0)
 
Natt-DM (2018-09-21) Natt-DM (2018-09-21)