Waxholm (2018-09-16)
Kategori: Tävling
Karta/område: Ellboda
Arrangör: Waxholm
Distans: H45 Lång
Sträcka: 6,7km
Sträcka: 7.78 km
Tid: 64:19
Bröllop är inte optimal uppladdning för att orientera. Lite sömnbrist och tung i huvudet.
1. Tyckte att jag hade full koll, men fick inte ihop brunbilden i ringen. Svor lite över kontrollpunkten. I skogen såg jag inte den lilla inbuktningen i hjälpkurvan. Segt att tappa en dryg minut direkt på första.
2. Lite tveksamt, men ok
3. Satsade felaktigt på att hålla höjd. Glömde att vika neråt. Lyckades inte läsa in mig och stod plötsligt stil och kliade mig i huvudet. Tog mig ner till kontrollen, men var alltför intresserad av att förstå höjden till höger. Om jag bara vridit på huvudet hade det stannat på en tappad minut. Nu förflöt tre. Inte skarpt!
4. Helt, bra koll. Saktade ner när jag behövde för att säkra. Kanske borde ha sprungit fortare däremellan.
5. Ok, bortsett från att jag tolkade papperskartans banpåtryck som tre stenar på rad i sankmarken. Stannade till för att identifiera dessa i naturen innan jag begrep. Vilket jämra påhitt. Vad är det för hjärna man har?
6. Säkert.
7. Planerade för stigen och siktade därför avsiktligt vänster. Fastdet blev onödigt mycket. I något läge höll jag på att styra om till 10:an eftersom en blick påstod att jag just tagit 9:an, eller snarare den upp-och-ner-vända 6:an. Otroligt, tur att hjärnan hickade tillbaka i rätt spår. Avslutningen riktigt dålig. Tappade en minut på rena klåperier.
8. Dåligt fokus, läste först höjdkurvorna fel och sprang utifrån den visualiseringen, utan koll på riktningen.
9. Bra
10. Rätt att haka på stigen, men borde ha undvikit tvärförflyttningen genom bättre utgångsriktning.
11. Dagens sämsta. Antog att vägövergången skulle vara trivial och sprang bara på i en mindre folkström. Helt värdelöst. Stoppet i ringen begriper jag inte riktigt. Konstaterade fort att skärmen till höger inte var min, men framför mig hade jag en tydlig vägg i form av en höjdkurva. Fattade inte att det kunde vara den lilla höjden. Suck!
12. Hade inte läst om pausen i PM. Slarvigt! Men insåg att det måste vara så.
13. Uselt genomförande och dålig vidvinkel. Snudd på två minuter.
14. Trots att skogen var lättlöpt antog jag att några hundra meter på väg skulle löna sig. Men då måste man förstås springa bra till vägen. Märklig utgångsriktning. Väl ute på vägen stängde jag av hjärnan. Klurade lite på var jag skulle vika från vägen. Plötsligt undrade jag om jag hade passerat diket och bestämde mig utifrån en lätt böj på vägen att jag måste ha gjort det. Vek av, alldeles för tidigt. Svårbegripligt att jag inte upptäckte det när jag gick över höjden. Det hela resulterade i rejäl tveksamhet. Just när jag insåg att jag var för kort så kom Attunda ångande och jag fick hjälp till kontrollen.
15. Hängde på någorlunda.
16. Tänkte att jag lika gärna kunde tillgodogöra mig lite stafett-träning och försökte täppa luckan. Höll bra koll och valde en liten egen väg andra halvan genom att runda sankmarken. Snudd på att jag var före lite innan ringen, men var efter vid stämplingen.
17. Sprang bara efter, hade ingen koll alls.
18. Ok
Visa kommentarer (0)
 
Waxholm (2018-09-16) Waxholm (2018-09-16)