Gripträffen (2018-09-02)
Kategori: Tävling
Karta/område: Marviksbergen
Arrangör: OK Grip
Distans: H45 Medel
Sträcka: 3,8km
Sträcka: 4.9 km
Tid: 45:11
Vi tog chansen att pröva våra vingar i Sörmland. Kan inte precis påstå att vi fick luft under dem.
1. Bedrägligt enkelt utifrån kartbilden. Det var det inte. Tvekade stort när det kändes som en limpa fråmåt till höger. Dessutom mer finskuret än kartans förenkling ger sken av. Ren flax att jag gick snubblade på kontrollen.
2. Planen var väl hyfsad. Det bleka gröna efter det gula uppfattade jag märkligt nog inte på tävlingskartan. Kändes bara som en skugga. Nu tycker jag inte precis att det var ljusgrönt utan redigt svårframkomligt. Trodde inte att jag skulle kunna forcera framåt så valde att vända tvärt höger för att komma ur spenaten så fort som möjligt. Resten av sträckan rätt bra.
3. Försökte hålla bra koll på kartan och glömde uppenbarligen kompassen. Någorlunda koll halvvägs, men så klev jag ner i en tydlig och inte så liten sankmark. Stannade och misslyckades med att hitta den på kartan. Men visst finns den där, i sänkan med punkthöjden. Betydligt tydligare i verkligheten än i trycket dock. Oavsett så är min utflykt svårbegriplig och för dålig. Försökte läsa höjden men misslyckades totalt.
4. Bra.
5. Bra, fick hjälp av en dam.
6. Bra, damen och två ungdomar stämplade före.
7. Såg den gula backen på långt håll och styrde mot den. Funkade.
8. Fattar inte hur jag kunde hamna bredvid. Kompassjobbet återigen för dåligt.
9. Bra
10. Utmärkt inledning. Tänkte hålla koll på sankmarken till höger. Dessvärre gjorde jag det lite för bra. Lämnade strecket och böjde runt den. Återigen utan tanke på kompassen. Kanske hade jag kunnat rädda upp det om inte brorsans siluett dykt upp framme till höger. Trots missen vid 3:an blev jag en smula förvånad att han var före (startade fyra minuter efter). Nåväl, Fredrik i syne inverkar kraftigt på orienteringsförmågan. Trots att jag lyckade ignorera att han drog ännu mer till höger och försvann. Tog det en bra stund innan jag lyckades nyckla ur var jag var. Att det kändes som sankt överallt hjälpte inte precis. Fredrik dök upp igen precis är jag fick ordning och jag uppfattade att han var på väg att stämpla en sisådär tio sekunder efter.
11. Ingen riktigt koll. Men häll riktningen och hade tur att branten och skärmen dök upp.
12. Avspärrade områden höger och vänster på tävlingskartan. Stressade hamnade jag visserligen rätt mellan dem, men sedan slutade jag att orientera. Valde att springa till vägen och tappade rejält med tid på usel riktning.
13. Sprang vad jag orkade.

Först när Fredrik kom i mål fattade jag att han vid vårt möte skulle till 7:an, inte till 10:an. Vad är oddsen för att vi ändå skulle lyckas störa varandra i skogen. Han tappade minst lika mycket på sammankomsten.
Visa kommentarer (0)
 
Gripträffen (2018-09-02) Gripträffen (2018-09-02)