Idre dag 3 (2018-06-28)
Kategori: Tävling
Karta/område: Burusjön
Arrangör: Kart-Bosse
Distans: H45 Lång
Sträcka: 6,6km
Sträcka: 8.04 km
Tid: 77:33
Sammanfattning av Idre tredagars: Fina arrangemang och toppenterräng!

Min egen insats, speciellt dag 2 och 3 präglas av en skrämmande oförmåga att nyckla ut kurvbilden. Vet inte hur jag skall komma till rätta med det. Ofta kombinerade jag detta med dålig riktning. Även om terrängen bidrog till att detta moment stundtals var knepigt så borde jag ha varit bättre. Tror helt enkelt att jag slarvade. Deprimerande är att jag inte identifierade det och skärpte till mig. Förr övrigt var jag inte något vidare på avståndsbedömning heller.

Men andra halvan av loppet dag tre var faktiskt rätt bra.

1. Började bra med full koll, men blev aningen bedrövad över hur långsamt det gick. Fattade kanske inte riktigt hur mycket uppför det var. Identifierade punkthöjden framför kontrollsänkan på långt avstånd, men just då sammanstrålar en liten grupp om tre personer längre åt höger och står still där lagom länge för at stämpla. Jaha, då hade jag väl fel då tänkte jag och styrde ditåt. Huvudvridningen borde ha kommit tidigare, men den räddade mig i alla fall så att jag kunde vika tvärt och stämpla.
2. Planen var att nyttja sankmarker och surdrag vänster om linjen som ledstång och därefter stämma av röset. Övergav det för att det var för jobbigt att springa i det sanka. Dessvärre utan ny plan. Rätt hade varit att söka vit skog mot gölen eller kanske till och med trippelrösena som avstämning. Istället misslyckades jag med att hålla riktningen och kämpade mot tröttheten. Tycker inte riktigt att kartan beskriver hur tungt det var uppför. Nåväl, lyckas inte läsa in mig och fatta var jag är i sidled. Dåligt! När jag tar mig uppför en riktigt brant sluttning förvånas jag över att någon sådan inte finns på kartan. Det gör den ju precis där jag gick under nuffran 2. Uppe står jag förvirrad och försöker förtvivlat få någon ordning. Ser då en skärm vid nästa lilla höjd. Precis då frågar en medtävlare om jag har koll på 47:an. Svarar nej, men att jag ser en skärm. Han följer mig felaktigt dit. Sedan följer jag honom till den riktiga kontrollen.
3. Läser höjdkurvorna fel och tror att kontrollpunkthöjden skall sitta i en sänka. Orkar inte ta mera höjd så jag tänker mig en fin liten vänsterbåge. Gör det väl rätt bra tills jag snudd på kliver på kontrollen utan att se den. Blev en liten ångestfylld utflykt innan jag dessbättre snabbt fattade galoppen och återvände för att stämpla.
4. Såg inte stigen. Rätt hade varit att förlänga med densamma. Istället sökte jag visuell kontakt med storgölen. Borde ha räckt, men när jag kom upp till stigen och först då identifierade den på kartan lyfte jag blicken och såg något som kunde vara en större stig längre fram. Eftersom jag i det läget bara hade identifierat en stig på kartan tänkte jag att stigen jag stod på säkert inte var utsatt. Varför skapar min hjärna obegripliga teorier. Men ok, även här kom jag relativt fort till sans och kunde vända på klacken och stämpla.
5. Vitt platt lockade för att inte tala om det som jag visserligen något förvånad tolkade som tydligt kalfjäll utifrån gårdagens karta. Planen blev att springa mot det gula, vilket inte ens jag borde kunna missa och gå höger om höjden. Funkade även om jag kom lite väl långt höger. Dessutom var inte terrängen alls som jag hade visualiserat. Betydligt mer träd, åtminstone på höjden vänster om mig. Nåväl hade koll men lyckades inte i förväg lista ut vad som var sänkor och åsar i brunbilden. Missade kontrollen och blev riktigt osäker. Stod still utan att få hjärnan att fungera. Till slut gjorde jag ett bra val. Tillbaka för att få kontakt med det porlande vattendrag som jag stått i en stund tidigare. Glad att det funkade.
6. Kunde ha rört mig rakare, men ok.
7. Ojoj, ingen plan. Tänkte bara söka kontakt med bäcksnutten. Leddes dock fel av naturen. Kände det och började jobba mig tillbaka in i matchen. Men koll hade jag inte. Letade mig rätt mer på känsla eller kanske snarare flax.
8. Tänk om alla spår sett ut så. Började på kompass och såg skärmen på långt håll.
9. Men vad är det för riktning? Räddningen bra
10. Men vad är det för riktning? Räddningen ändå trevlig. Såg sankmarken nedanför och insåg att jag var till höger.
11. Sådär ja! In i ringen kändes det som att det kom folk från alla håll. Bland annat en trio H18 eller H20.
12. Bra, fick hjälp i kontrolltagningen.
13. Bra!
14. Hade först en tanke att använda systemet av sankmarker vänster om strecket som ledstång. Ändrade till det lockande vita mellan topparna till höger för att därifrån nå sankmarken med svart linje runt. Missade helt obegripligt det vita och blev osäker. Räddade upp det och orienterade fläckfritt i rätt god fart andra halvan.
15. Kontakt med bäcken. Bra.
16. Trivial
17. Sprang på rätt bra tyckte jag . Gav i alla fall det jag hade, men det imponerade inte på Embla.
Visa kommentarer (0)
 
Idre dag 3 (2018-06-28) Idre dag 3 (2018-06-28)