Stockholm City Cup #1 (2018-05-16)
Kategori: Tävling
Karta/område: Skinnarviksparken
Arrangör: Södertörn/Sundbyberg
Distans: Sprint H17-
Sträcka: 2,9km
Sträcka: 2.74 km
Tid: 17:36
Fullkomligt usel! Sprint är inte min gren. Regelbrott och moraliskt diskad!
1. Ingen defhållare med till startfållan. Hur är det möjligt? Gick bra till 12:an ungefär att hålla lappen i handen. Sedan var den mer som en liten boll.
Glömde sätta på GPS:en. Hur är det möjligt?
Tur att första var enkel. Fast det blev trångt och stökigt i trappstegen upp och ner. Kontrollen satt väl inte där den skulle, ovanför trappan?
2. Enkel om det inte hade varit en yvig löpare framför som störde rytmen.
3. Delvis på grund av den störda rytmen ville jag bara vidare. Ek kort tveksam blick på det gröna och sedan rundade jag vänster. Fel!
4. Siktade på att ta mig in i skogsområdet via gången väster om kontrollen. Rimlighetsbedömde att det var passerbart. Helt fel! Dessbättre var grinden in dit stängd. Svor då, men vilken röta! Placeringen av kontrollsiffran på tävlingskartan riktigt dålig (snarlik, men inte identisk med liveloxkartan). Förvånad stämplade jag precis efter brorsan som startade en minut innan. Tyckte inte att jag borde varit ikapp.
5. Tror att högervägvalet var rätt.
6. Passerad Fredrik som tvekade något. Var på väg rätt, men då pep GPS:en om strömsparläge. Fipplade på den. Sedan när jag kommer runt hörnet uppför trappan kommer två löpare som jag haft före mig ut från vänster. Dömer ut min egen orientering och drar in för att fatta att jag hade rätt från början. Suck! Varför inte tro på sig själv? Stämplade efter brorsan igen. För övrigt är kontrollbeskrivningen felaktig. ”Uppe på korsningen av stig och mur”. Men det är ju inte en sammanhållen stig. Skulle ha varit ”det södra stigslutet”.
7. Leandersson sprang tillbaka, vänstervägvalet. Högervägvalet ser ungefär lika bra ut. Var på väg mot det, men så dök det först upp en stig i den förbjudna häcken och sedan stannade Fredrik och tvekade. Jag passerade för att stanna hindrande precis framför honom och halade fram luppen. Det skulle gå att inom reglerna trassla sig fram Mittenvägvale. Sagt och gjort. Att det var sämsta alternativet bekom ingen av oss.
8. Inte för att det spelade någon roll, men höjdkurvan i smala byggnaden i ringen och väster om densamma skapar i praktiken ett nytt, något förvirrande karttecken. Arg icke-orienterare här. Inte särskilt hänsynsfull kontrollplacering.
9. Inte helt lätt att läsa var man kan ta sig upp på tävlingskartan. Men det gick bra ändå.
10. Ok
11. Ok, men trångt upp och ner från berget.
12. Så kommer uselheten. Läste redan i planeringen murarna på ömse sidor om huset öster om kontrollen som löpbara vägar genom tomtmark. Så funkar det förvisso på skogskartor, men knappast i sprintnorm. Genomförde det hela rätt bra och precis som planerat dök det upp en trevlig asfaltsstig där det skulle. Jag noterade nöjd att grinden stod öppen och hade sedan ingen tanke på att jag gjort fel förrän hemma i soffan. Bedrövligt!
13. Ok
14. Ok
15. Ok
16. Syns inte riktigt, men inspirerad av annan löpare hoppade jag över staketet och sprang rakare in i tunneln.
17. Tänkte korrekt hoppa över ett till staket, men det känns lite olustigt att göra det på en innergård.
18. Ok
19. Ok
20. Ok
21. Tvekade ordentligt. Hade fått för mig att jag skulle korsa igen mot 1:an.
Visa kommentarer (1)
 
Stockholm City Cup #1 (2018-05-16) Stockholm City Cup #1 (2018-05-16)