Sprint DM (2018-05-01)
Kategori: Tävling
Karta/område: Nacka
Arrangör: Järla
Distans: Sprint H45
Sträcka: 2,1km
Sträcka: 2.81 km
Tid: 17:12
Som vanligt lite för stirrig i sprint. Visst, ständig rörelse är viktig, men man måste veta vad man håller på med också.
1. Alla andra klasser vek vänster vid startpunkten, men jag lät mig inte luras. Bra start.
2. Höll på att missa gråa gången, blev ett extra steg. Men helt ok. Antagligen lite bättre att gå på andra sidan huset längre österut.
3. Såg inte de smala gångarna genom husen till kontrollen. Tror dock att jag inte tappade på mitt vänstervägval. Kanske snarare tvärtom.
4. Var inne på att vika höger och sicksacka längs linjen, men hann inte vika av. Lika bra att dra runt nerevid vattnet. Strandlinjen förvirrade mig dock, fick inte riktigt ihop det och i lite panik vek jag upp runt sista huset. Kostade någonstans mellan fem och tio sekunder.
5.
6. Valde bort vänstervägvalet och var nöjd när jag styrde upp på den rampliknande ytan nära huset. Men sedan tog det stopp. Hade inte koll på att det inte gick att det inte gick att trassla sig in mot kontrollen. Tog ett tag innan jag insåg hur jag måste göra. Det lustiga är att det nog var bästa vägen. Om jag inte förvirrat tvekat hade det blivit bra.
7. Dagens bottennapp. Märkligt nog lyckades jag inte förstå hur kontrollen skulle sitta. Uppenbar syrebrist i hjärnan. Tvekade lite, men utan att riktigt lägga manken till för att förstå. Bestämde mig helt enkelt för att springa ner till ringen och titta. Det borde lösa sig! Det gjorde det inte för när jag kom in i ringen såg jag uppmärksamt i ögonvrån en skärm. Låste på målet, rundade och stämplade. Hade dessbättre en smula sinnesnärvaro kvar och kollade kodsiffran. Väldigt nära att jag missade det. Var tvungen att kolla en gång till för att förvissa mig om att det inte stämde. Skärpte mig, insåg vart jag skulle, men tog mig inte tid att utvärdera det vänstra vägvalet i stressen. 47 sekunder påstår Winsplit att bommen landade på. En redig bom i sprint, omöjlig att springa ikapp.
8. Ok
9. Jobbigt uppför, kände mig rejält långsam. Men sträckplaceringen var god.
10. Tog lite tid på mig för att välja det kanske självklara högervägvalet.
11. Kändes enklast att runda, men man borde nog ha sneddat närmare linjen. Högervägvalet ser också ut att vara kortare. Suck.
12. Varför höger om branterna? Antingen linjen eller asfalt och sedan en gir upp mot stenen.
13. Försökte öka, dagens bästa sträckplacering.
14. Trivial.
Visa kommentarer (0)
 
Sprint DM (2018-05-01) Sprint DM (2018-05-01)