Tiomila (2018-04-29)
Kategori: Tävling
Karta/område: Nynäshamn
Arrangör: Enskede, Älvsjö/Örby Skogsluffarna
Distans: Stafett
Sträcka: Str 8, 10,
Sträcka: 12.01 km
Tid: 105:26
Inte i form för uppgiften. Hade redig respekt för sträckan och på allvar orolig för att vägga. Valde en moderiktig midjeväska med en bar och lite vätska om det skulle gå åt det hållet. Målet utifrån respekten blev bara att hanka mig runt. Räknade med att det skulle ta en bit över två timmar. Respekten hade lite positiva effekter. Det negativa var att den kanske tog en aning fokus från orienteringen. Borde kunnat kapa ett antal minuter.
1. Tidsschemat höll inte så det blev omstart. Det var vi inte precis ensamma om. En redig masstart blev det även efter att de släppt iväg omstartande sträcka 10 först. Lunkade på i massan. Bestämde mig för att gå höger, men hamnade vänster. Ingen precision i kontrolltagningen precis.
2. Valde rakare väg en ryggaran. Bra!
3. Lyckades stänga av GPS:en. Hade sydvästra ringen, stenen. Inte full koll men det funkade.
4. Märkte GPS:en när den höll på att gå in i strömsparläge. Fipplade lite med den och hamnade onödigt långt ifrån linjen. Riktningen från det öppna undermålig. Enkelt att kapa minst en minut.
5. Klantade mig. Skulle ha sidoförflyttat på stigen. Blev kraftödslande sankmark i stället. Inte så bra i ringe heller.
6. Ok
7. Verkar som om de snabbaste sökte asfalt. Inte säkert att det hade varit snabbare för mig. Fast om de öppna ytorna inte varit fullt så vattensjuka så hade rakt på varit mer konkurrenskraftigt. Någorlunda koll hela vägen.
8. Ok, transport, men inte fokus i kontrolltagningen. Kostade. Drog i mig dubbla sportdryck.
9. Försiktigt.
10. Försiktigt, men bommade ändå. Förvirrade folk i skogen och kontrollerna satt tätt.
11. Ok
12. Trodde att jag gick på linjen. Fick sidoförflytta och klättra tillbaka upp till kontrollen. Dåligt!
13. Ok, men kanske bättre att runda höger och ta kontrollen från sydväst.
14. Nöjd med vägvalet. Men på slutet försökte jag spara steg genom att gå rakt på kontrollen. De som gick lite höger och vek upp senare var lite snabbare.
15. Ok
16. Vätskekontroll på vägen. Dubbla sportdryck igen. Var nog bra. Inte stark upp mot kontrollen, men ok.
17. Ok
18. Vingligt
19. Ok. Tog för första gången en ordentlig titt hur långt det var kvar. Förvånad att det var så pass lite. Kunde avfärda risken att vägga.
20. Ikappsprungen av Jacobs morbor representerandes Väsby. Följde honom upp mot kontrollen och ärvde bommen på en minut. Fick hjälp av duktig ung dam som jag sprungit parallellt med sedan sjuan.
21. Vänstervalet kändes givet. Den unga damen tog stigen hela vägen runt. Det borde jag också ha gjort. Väsby vek av. Jag också, men vi särade på oss. Han sprang inte mot min. Slarvade för att det såg så lätt ut, men jag tog fel gula område för högt upp. När jag något förvirrad stod still kom Väsby ångandes och tipsade om att kontrollen var däruppe. Hade inte sinnesro att bortse från det fast det egentligen var uppenbart att det inte var min gaffel. Tre minuter borde jag ha kunna kapa. Dessvärre var det nog ett antal placeringar, i alla fall på sträcka 8.
22. Ok, liten fartökning mäktade jag med.
23. Ok
Visa kommentarer (0)
 
Tiomila (2018-04-29) Tiomila (2018-04-29)