Mila by night #3 (2018-01-10)
Kategori: Tävling
Karta/område: Ängsjö friluftsgård
Arrangör: Attunda
Distans: Pöbel, natt, masstart
Sträcka: 6,8km
Sträcka: 7.64 km
Tid: 55:51
Dags igen! Kände mig inte precis i toppform. Härligt löpväder, någon minusgrad. Banan visade sig vara kraftigt fulgafflad, vilket enligt eftersnacket i omklädningsrummet framgick att många hade fattat. Själv märkte jag egentligen bara att ettan var gafflad. Bra av mig! Ett tecken på att jag gjorde orienteringsjobbet och inte brydde mig alltför mycket om andra.
1. Minuten innan start framgick det att det skulle bli orientering direkt efter startpunkten och att ettan högst förmodligen var gafflad. Jag rundade lite vänster för att söka vit skog. Kändes som att jag hade lejonparten av fältet höger om mig. Tvekade en aning när folk korsade mitt spår och jag såg reflexen i sankmarken nere till vänster. Insåg att det inte var min och fortsatte till rätt skärm. Bra!
2. Lampan blinkade till med några sekunders mellanrum. Hade glömt att skruva fast kontakten. Fixade under gång, men det räckte för att tappa fokus. Kom för långt till vänster och passerade kontrollen. Många som var ute och cyklade. Så många att jag trodde att även 2:an var fulgafflad. Letade mig tillbaka ok, men tappade uppåt halvannan minut.
3. Raka spåret. Bra!
4. Tyckte att alla före drog i fel riktning åt höger. Styrde bättre, men ändå i en liten högerbåge för att undvika lite sankmarkslöpning. Jacob gick om tidigt på sträckan och jag hade hans rygg att gå på.
5. Jacob fortfarande före med högre fart. Jag hängde med någorlunda på grund av jämnare fart och kanske några steg färre.
6. Ok
7. Ok
8. Ok
9. Kändes som lamporna före drog höger. Fattade inte varför. Själv satsade jag på att hålla mig vänster om det grönstreckade. Lyckades inte riktigt även om det ser ut på kartan. Blev trassligt. Gick igenom is och blev för ett ögonblick orolig att skära upp något, men det var ingen fara. Borde ha gått ytterligare vänster. Hade inte hundra koll hela vägen, men visste exakt var jag gick över diket. Sämre riktning efter att ha korsat stigen och fick släppa en hel del lampor förbi mig som gick rakare väg till skärmen. Å andra sidan fick jag då hjälp att hitta densamma.
10. Drog mig uppåt. Blir lätt så för att man inte vill springa förbi nedanför kontrollen. Ordnade till det. En medlöpare stämplade nästan samtidigt, men svor till efter några meter, så där fattade jag att det var gafflat.
11. Upphunnen av tvåan eller trean i damklassen som startade fem minuter efter. Kunde någorlunda hänga Lidingöryggen i alla fall en kontroll.
12. Valde aktivt att undvika hygget. Inte rätt, ur askan i elden. Det gröna jag fick trassla mig igenom efter vägpassagen var inget vidare.
13. Lamporna före drog för långt åt höger (trodde att de bara var dåliga). Jag tog egen riktigt väg, men vågade inte hålla den när tveksamheten kom smygande. Räddade upp det hyfsat ändå.
14. Återigen eget spår. Mot slutet drogs jag till ett par lampor. Visade sig att de irrade. Blev en liten krok.
15. Haha, först fattade jag inte att den spikraka stigen var en stig (trots att jag sprungit på den till start). Väl ute på den ett antal lampor före. Nedslående rörde sig samtliga fortare än jag. Planen var egentligen att springa stig längre och vika upp först efter det gröna. Men drog efter den närmast före. Funkade. Kom en dam från höger och hjälpte till i kontrolltagningen.
16. Återigen eget spår på kompass. Såg ett par lampor som nog tvärade på snedstigen och kom från höger.
17. Försökte hänga på en dam. Var förbi ett tag, men efter henne och ett mindre gäng vid kontrollen.
18. Försökte ha kontakt med svansen på ledet. Gick sådär. Trassligare än det såg ut på kartan.
19. Jobbade för att inte bli spurtslagen. Något uppgiven eftersom jag senare delen av banan endast blivit upphunnen och frånsprungen. Efteranalysen påvisar dock att det endast varit av damer och herrar. I pöbeln höll jag min position.
Visa kommentarer (0)
 
Mila by night #3 (2018-01-10) Mila by night #3 (2018-01-10)