Mila by night #2 (2017-12-13)
Kategori: Tävling
Karta/område: Skogås - Ågesta
Arrangör: Enskede
Distans: Pöbelm, Natt, Masstart
Sträcka: 6,2 km
Sträcka: 7.62 km
Tid: 65:39
Lite snö och någon minusgrad. Läckert när herrarnas lampor drog uppför backen efter start. Själv kände jag mig inte stark innan, men det är inte alltid det speglar det efterföljande loppet. Idag gjorde det dock det. Ingen riktig ork och inget pannben.
1. Läskigt dike efter start. Fokuserade hårt på att inte trilla där och bli nertrampad. Tog det hyfsat lugnt uppför, men det kändes som att jag ändå höll en hyfsad position. Småkoll på kartan.
2. Noll koll på kartan. Följde bara i ledet. Visste att vi var höger, men inte en susning om att det var så dåligt.
3. Otroligt förvånad när ingen annan gick ut åt mitt håll. Insåg att bulken valt att gå söderut för att slippa höjd, men någon av halva startfältet (gaffeln) borde väl förtusan söka linjen? Jättemärkligt! Började ok, men använde inte kompassen och min inbyggda är som bekant defekt. När jag kom ner till ån måste jag ha tagit fel ring. Upp på vägen och började obegripligt åt vänster, kanske efter några herrlampor? Vände och kom fram till husen. Tryckte med viss möda in fel hus på kartan i den vyn och hängde med ett tåg uppför. Väldigt jobbigt! Väl uppe insåg jag när de inte började leta kontroll vad jag gjort. Ner för den jämra höjden och upp på andra sidan. Fysiskt jobbigt, men psykiskt värre.
4. Ner igen och upp igen. Ensam i skogen. Övertygad om att jag var sist. Inget pannben, mäktade inte med att sätta fart.
5. Hade kanske varit listigare att runda höjden höger. Jag började följa något spår. Någon lampa före. Sedan blev det regelrätt klättring uppför. Halkade tillbaka någon meter där det var som värst.
6. Spår, bra. Någon lampa före.
7. Hade varit bättre söder om kärret. Lite trassligt. Lampan före fortfarande och spår in till kontrollen.
8. Hyfsat.
9. Plötsligt flera lampor på håll. Ikapp svansen tänkte jag. Liten nytändning. Nog borde jag kunna plocka lite placeringar. Men kroppen ville inte öka farten. Wisnplits påstår ändå att jag plockade 12 placeringar. Jag märkte högst tre.
10. Inget aktivt vägval. Men insåg så småningom vad jag höll på med. Sakta, sakta närmade jag mig ett litet led framför, centimeter för centimeter. Försökte plocka placeringar upp mot kontrollen. 7 påstår Winsplits. Vet inte om vägvalet bidrog positivt eller negativt.
11. Försökte ligga långt fram i lilla ledet. Hade varit bättre att sikta vänster mot vägen. Sankmarken mot slutet var seg. Ett mål formulerade sig att vara först bland dem jag nu såg.
12. Försökte mig på en fartökning under motorvägen. Inget ryck precis, men ändå. Lurades av kartan, hade gott kunnat vara branter i vänsterkanten av vägen. Borde gått upp direkt efter tunneln, istället blev mitt försprång blev negativt. ”Tvåa” vid stämplingen.
13. Borde satsat på att orientera. Då hade jag uppnått målet. I stället bara ”fyra”.
14. Ingen spurtvänlig avslutning precis. Tror att jag skulle haft en chans annars. Sprang om en gubbe i skogen och en precis innan mål, men Winsplits påstår bara en.
Visa kommentarer (0)
 
Mila by night #2 (2017-12-13) Mila by night #2 (2017-12-13)