Novembertävlingarna Medel (2017-11-11)
Kategori: Tävling
Karta/område: Lill-Jansskogen
Arrangör: Skarpnäck
Distans: H45 Medel
Sträcka: 4,5 km
Sträcka: 5.37 km
Tid: 35:33
Svårt att lägga svart bana i Lill-Jansskogen förstås. Särskilt under lövlös höst. Men man kunde ju åtminstone ha försökt att hänga kontroller som inte syntes på långt håll.
Ingen löpform precis. Saknar fart och ork.
1. Visste inte hur man skulle bedöma det gröna. Tänkte först springa rakt fram och vika skarpt, nästan lite bakåt till kontrollen. Ändrade mig på grund av uttråkning. Precis när jag vek av fick, fortfarande med fötterna på asfalten fick jag en gren i högerögat. Tack för det Stockholms stad. Ögat tårades, vilket försvårade kartläsningen. Hyfsad kontrolltagning ändå.
2. Grötig karta. Höjde blicken och sprang vänster vattentornet. Tyckte jag sprang med stig under fötterna, men det verkar inte så. Fick korrigera lite höger in i ringen. Funkade.
3. Läste länge för att se om det fanns någon (ytterligare) järnvägspassage. Rätt bra genomförande sedan.
4. Ok
5. Ser en skärm på låååångt håll. När jag kommer närmare ser jag att den hänger vid en brant, i min aögon minst lika stor som den brant jag nyss tagit. Men kontrollbeskrivningen säger att det skall vara en höjd, inte en brant. Kombinationen med en larvigt lätt kontrollhängning och att det enligt min bedömning inte är rätt sortskontrollpunkt gör att jag dömer bort skärmen och bestämmer mig för att inte ens kika. Anledningen till att jag sedan drar lite vänster är en annan skärm, som visar sig vara utom tävlan (stiftklämma). Viss förvirring innan jag nästan 1½ minut senare tar mig tillbaka till första skärmen och stämplar. Oerhört irriterande! När jag nu lägger in GPS-spåret i QickRoute så ser det definitivt ut som att skärmen faktiskt felaktigt hängt vid branten. Jag kan inte alls svära på att så verkligen var fallet. Väljer ändå att känna mig bestulen på loppet 
6. Såg inte möjligheten att gå höger spåret, men hade ändå inte valt det. Däremot borde jag ha lämnat spåret lite tidigare. Hade sparat tid. Tyckte att löpningen gick plågsamt långsamt. Orkade dessutom inte springa upp till kontrollen.
7. Ok, såg skärmen på långt håll.
8. Försökte öka farten.
9. Haha, dåligt! Såg inte möjligheten att gå ”genom” byggnaderna. Sprintklurighet. Valde mellan vänster och höger och får väl erkänna att vänstervalet åtminstone delvis byggde på tanken att det var en luring av banläggaren att man skulle vända. När jag väl rundat huset och var jag osäker på om jag var på rätt stig så tyckte jag inte att den fortsatte efter stigkorsningen. Stor tveksamhet. Sedan såg jag skärmen på långt håll.
10. Kändes enklast att dra ner till spåret. Defensiv kontrolltagning.
11. Helt ok.
12. Trivialt till ringen. Väl där kändes det som att det fanns 300 puntthöjder och vilken som heslt hade kunna varit den rätta. Kostade sekunder att komma rätt.
13. Trivial, försökte öka takten.
14. Försökte spurta på.
Visa kommentarer (0)
 
Novembertävlingarna Medel (2017-11-11) Novembertävlingarna Medel (2017-11-11)