Stafett DM Sthlm (2017-09-10)
Kategori: Tävling
Karta/område: Svartbäcken
Arrangör: Ravinen
Distans: H120 sträcka 3
Sträcka: 5,7 km
Sträcka: 6.92 km
Tid: 60:09
Klubbens tre lag i H120 på startlinjen i Stafett-DM innebär naturligtvis att det är en av årets viktigaste tävlingar. Men när jag gick ut sex minuter efter Ronnie och med Lasse på förmodat behörigt avstånd bakåt infann sig inte riktigt nerven. Sex minuter är för mycket att springa i kapp så jag fick satsa på solid orientering och hoppas att Ronnie skulle vända på kartan. Om jag dessutom skulle kunna undvika katastrofer så tänkte jag att jag borde kunna hålla Lasse stången. Fast solid orientering är ju inte precis min paradgren.
1. Lång kontroll och långt till startpunkten och sedan jobbiga höjdkurvor. Tog det relativt lugnt, försökte hålla mig hyfsat nära linjen och ha full koll. Solid start
2. Löpstarke Lidmar som blev ivägskickad före dök upp från höger. Men jag försökte fokusera på att göra mitt jobb. Funkade hyfsat.
3. Gled vänster, men fattade det och kunde korrigera. Lidmar fortfarande efter.
4. Transporten helt ok, gled något vänster. Men visste om det och riktningen i kontrolltagningen bara dålig. Lidmar var nedanför till vänster och det räckte för att jag skulle dra mig lite ditåt.
5. Första halvan rätt bra, sedan tappade jag lite fokus och blev något osäker. Lugnade ner och återtog kontrollen. Så här långt ett klart godkänt lopp. Hyfsad solid orientering.
6. Transporten ok, men hade uppenbarligen inte riktigt koll på var jag befann mig i sida när det var dags att stämpla. Trots att jag tog det lugnt kom jag snett och tappade en minut.
7. Full koll till ringkanten, men väl där struntar jag plötsligt i karta och kompass och börjar leta skärm i naturen. Detta i kombination med som jag bedömde det där och då rätt slumpmässig användning av den gula färgen blev ingen bra kombination. INTE solid orientering. Snudd på 3 minuter. Usch!
8. Stig och sedan rakt på trodde jag var melodin. Men det var bökigt där och dålig sikt. Kostade tid. Hade varit bättre att runda och ta kontrollen från söder. Någonstans mellan 30 sekunder och en minut tror jag att jag hade kunnat kapa.
9. Ok, noggrann
10. Transport. Kontrollen satt förvånansvärt långt från staketet. Glad att jag inte var i någon spurtstrid.


Visa kommentarer (0)
 
Stafett DM Sthlm (2017-09-10) Stafett DM Sthlm (2017-09-10)