Natt DM (2017-09-08)
Kategori: Tävling
Karta/område: Svartbäcken
Arrangör: Hellas
Distans: H45 Natt
Sträcka: 6,0km
Sträcka: 8.36 km
Tid: 80:44
Hahaha! Slakten i Svartbäcken! I H45: Sju personer backade ur redan innan start. 13 personer avbröt eller stämplade fel. Av de 18 som fullföljde vittnar kilometertider och bomtider om en tuff fredagskväll..
Det är skillnad på DM och DM, skillnad som natt och dag (pun intended) skulle man kunna säga. Förra veckan kartstyrd terränglöpning i hög fart. Den här veckan orientering på riktigt, med extra allt. Nästa gång någon frågar om jag är orienterare får jag nog sanningsenligt svara ”wannabe”. Redan efter andra kontrollen gav jag upp idén om att göra ett bra lopp och övergick till att försöka ta mig runt.
1. Hittade rätt stig efter startpunkten (även om GPS:en inte verkar hålla med). Men just när jag passerade Berit försvann stigen under fötterna. I pannlampens sken gjordde det mig rätt förvirrad. Här hemma i soffan ser jag att det var helt i sin ordning. När jag sedan så småningom skall upp till vänster så tycker jag att brantväggen bara fortsätter och fortsätter. Börjar fundera på om jag hamnat fel. Lite för sent tar jag mig ändå upp och krokar in kontrollen.
2. Vid det här laget borde alla varningssystem lysa illrött. Men jag är bara stressad över en mindre bra förstakontroll. Tänker ändå att jag skall ta det lugnt, men lyckas inte hålla fokus. Snart vet jag inte om jag är framme och låter min usla känsla ändra riktning. Ser tydliga branter och stigar, men lyckas inte få ihop dessa med kartans tecken (varken där och då eller nu efteråt) Nästan åtta minuter senare letar jag mig rätt).
3. Behärskat. Helt ok.
4. Säkraste vägvalet. In mot kontrollen har jag full koll. Men så glimmade det till i vänstra ögonvrån. Hela mitt väsen skrek ”Det är inte min”. Sprang ändå tid och kollade. Vilken idiot jag är!
5. Bra koll till strax innan ringen. Trodde att det skulle vara lätt på slutet, men det var tätare än jag hade förutspått. I stället för att fullfölja började jag irra. Får kanske vara nöjd att det inte blev värre.
6. Hyfsad koll. Åndå osäker i ringen.
7. Återigen oförmåga att fullfölja. Idéer i ringen.
8. Inte optimal väg, men kontrolltagningen ok.
9. Inledningen kanske inte precis världsklass. Borde nog sökt stigen uppepå (söderut med lite dragning åt öst). Tveksam avslutning, antagligen delvis på grund av trötthet.
10. Insåg inte att man behövde söka bron. Kartläsning i pannlampssken är faktiskt lite knepigare.
11. Vad var det Euklides påstod om raka vägen mellan två punkter?
12. Bökigt uppför. Koll på stigen. Däreifrån är det bara dåligt att inte pricka.
13. Utgången bra, men vad händer sedan? Helt obegripligt! Oåndlig tid i det grönsträckade gulvitprickiga. Till slut ut å stigen, därifrån bra.
14. Riktningen för böveln! Men det ordnade upp sig. SI-enheten funkade inte. Inte för tjejen som kom efter heller. Sedan kom en tredje löpare och stämplade. Irriterande orättvisa! Tog hur lång tid som helst för mig att få till stämpel.
15. Försökte hålla fart. Kanske skulle ägnat mer intresse åt att springa rakare väg.
16. Sprang på.
Visa kommentarer (0)
 
Natt DM (2017-09-08) Natt DM (2017-09-08)