Sundbybergs (2017-08-26)
Kategori: Tävling
Karta/område: Frösvik
Arrangör: Sundbyberg
Distans: H45 Medel
Sträcka: 4,2km
Sträcka: 4.58 km
Tid: 33:44
Vad skall man säga? Det är enkelt när det funkar. Skön revansch från förra veckans usla insatser. Men god sikt, lättlöpt terräng och många skärmar som hängde snällt. Skall nog inte dra för stora växlar på att det gick bra. Men märkligt nog påstår Winsplits att vi bara var fem av de 58 startande i H40 och H45 som var bomfria.
1. Lite dålig placering av startpunkten tycker jag. Inte på väg mot kontrollen. Hur nära måste man springa? Jag sprang riktigt nära. Tänkte mig ganska snabbt tillbaka ut på vägen, men så blev det inte riktigt. Lite trassligt på marken här. Efter vägen hittade jag en släpstig. Skärmen såg jag sedan på långt håll, men den kom mycket snabbare än jag trodde så först tänkte jag att den måste höra till någon annan bana.
2. Sprang på till stigen och kontrollerade var jag var i sida. Lyckades ända hamna lite grann till höger.
3. Bestämde mig för att runda det gröna på stigen. Sprang väl lite onödigt länge på den, men vill säkra exakt position för avslutning på linjen. Funkade.
4. Började bra på kompass, tog sedan några steg påstigen för att säkra riktning. På min tävlingskarta såg det ut som att stenen låg i västra kanten av sänkan. Kostade mig några sekunder.
5. Valde aktivt att springa vänster för att korsa det gröna på smalaste stället. Men löpbarhet genom det gröna gjorde att jag övergav tanken. Men det kostade riktingskontroll och kunde ha blivit lite farligt. Kroken i ringen dock mest för att jag letade efter en brant. Borde vara förbjudet att lägga stenar på höjdkurvor.
6. Full koll
7. Bra
8. Alltför ängslig resten av banan. Man vill ju inte sabba ett bra lopp. Men rätt hade varit att bara tugga på. Bra koll på sträckan.
9. Helt ok
10. Koll hela vägen
11. Bra, lite tvekan sista lilla biten när jag såg två sänkor att välja på. Men en kartkoll visade att det ju att informationen fanns där.
12. Höll på att strula till det och dra vänster utifrån den som vanligt trasiga inre kompassen. Lugnade ner och rättade till.
13. Snudd på det sämsta under loppet. Fick för mig att kontroll 100 var ganska långt från målet. Otroligt orolig att bränna förbi den. Tror att jag borde kunnat kapa nästan en halvminut utan nämnvärd risk om jag bara sprungit på.
Visa kommentarer (0)
 
Sundbybergs  (2017-08-26) Sundbybergs  (2017-08-26)