Hemfosadubbeln, medel (2017-08-20)
Kategori: Tävling
Karta/område: Hemfosa
Arrangör: Söders och Södertörn
Distans: H45 Medel
Sträcka: 4,5km
Sträcka: 6.05 km
Tid: 60:57
Aaaargh! Svårt och tufft, precis som det skall vara. Inbillar mig att det passar mig som saknar fartresurser, men jag är helt enkelt för dålig. Lägger mig platt! (Men det hindrar mig inte från att pytsa ut lite gnäll)
1. Alldeles för många samtidiga startande, inledningen ”single-track”. Kunde inte titta på kartan utan var tvungen på att koncentrera mig på att inte springa på något litet barn eller så. Typiskt då med en tvärvändning vid startpunkten och kort kontroll. Gillar inte att man inte får komma in i orienteringen. Jobbigt uppför och dålig koll. Stod still länge där uppe innan jag vek tillbaka höger och stämplade.
2. Stress över tidsspillet resulterade i en helt katastrofal utgång. Jag skulle ju bara ner till vägen. Efter väglöpningen (som jag inte använde till att läsa framåt) chansade jag på att diket var passerbart. Det funkade. Kroken därefter märklig, men kontrolltagningen ok.
3. Herregud, vilket hjärnsläpp. Man kan tro att jag sprang mitt första lopp. Har koll på att jag går upp söder om det vitprickade gula. Vet faktiskt exakt var jag stretar upp någonstans. Men väl uppe är det som bortblåst. Tycker att limpan en bit framför mig är typiskt gul och drar slutsatsen att jag är på rätt ställe. Till mitt försvar skall sägas att det från den positionen inte går att ana att det finns en högre topp åt NV. Det jag ser av naturen tyder på att jag är på högsta. Oförmåga kombinerat med en viss mängd envishet resulterar i en snudd på episk katastrof. Armageddon liksom. När jag väl drar åt rätt håll gör jag ett parallellfel (något lurad av en icke utsatt liten sankmark). Har heller inte alls klart för mig hur kontrollpunkten på kartan skall tolkas. Trodde att branten skulle vätta nedåt åt öster. Den lilla bruna höjdkurvan såg ut som ett brantriktningsstreck i skogen. Men på riktigt, vad är det för brundbild på kartan här? Den lilla höjden som kontrollbranten sitter på har inte en separat höjdkurva. Den går på östra sidan i linje med den större höjdkurvan. Två kurvor på varandrautan branttecken alltså. Är inte det lite märkligt. Full respekt för att kartritning är svårt, men att då välja detta som kontrollpunkt?
4. Ok (bortsett från farten)
5. Bra transport, kass i ringen
6. Ok
7. Koll på utgången. Sedan orkade jag inte ta den lilla höjden utan skulle bara runda den. Klarade inte det. Kass!
8. Trött! Den platta vägen lockade. Hade först tänkt att skära väghörnet efter branten på högersidan, men väl där såg det inget inbjudande ut. Kan faktiskt vara så att vägvalet var rätt bra. Fast bättre om jag hade haft några resurser för riktigt tempoväxling på vägen. I ringen dessutom helt kass!
9. Höll på att slå mig fördärvad när en björkstam jag klev på gav vika. Lite smäll på benet, men ansiktet klarade sig med några centimeter. Trassligt och långsamt sedan. Ingen koll. Skärmen dök upp innan jag trodde att jag var framme.
10. Touchade vägen. Hade ingen tanke på att diket sedan skulle utgöra något hinder. Bedömer det till minst fyra meter brett. Klart bredare än det tjockare dikesstreck som jag passerade på väg till 2:an. Balanserade över på en stock. Avslutningen ok, men kanske borde sprungit längre på vägen och tagit kontrollen från söder.
11. Ok, men ingen ork att rycka på
12. Blev inte bra. Innan ringen befann jag mig helt klart i löphindrande skog hur vit det än är, kombinerat med lurig sluttning. Tog oändlig tid. Inga problem att hitta kontrollen, men helt klart fel väg dit. Allt för att en utmattad kropp försökte undvika någon liten höjdkurva.
13. Hade först en tanke på att nyttja det gula till höger. Gick hyfsat på linjen, tills jag tappadde koncepten när jag började närma mig. Suck!
14. Inte mycket att säga om
Visa kommentarer (0)
 
Hemfosadubbeln, medel (2017-08-20) Hemfosadubbeln, medel (2017-08-20)